Godinu dana nije imao seks, ali je sakupio 50.000 dolara. Evo i kako (FOTO)

Piter Lajnah se sa cimerom opkladio da godinu dana neće imati seks i iako je bio na korak od toga da popusti, istrajao je u svom cilju. Sad je spreman za nove izazove

  • 8

Piter Lajnah (33) iz Australije, krajem 2012. godine opkladio se sa svojim cimerom u 2.000 dolara da će se na godinu dana odreći seksa. Međutim, na kraju opklade je sakupio 50 hiljada i odlučio je da ih pokloni u dobrotvorne svrhe.

- Želeo sam da se odreknem žena i seksa. Moj cimer je govorio kako neću izdržati više od nedelju dana, a to je upravo bio okidač da zapnem i izdržim koliko god mogu duže - rekao je Lajnah.

Njihova opklada je u početku iznosila 2.000 dolara, ali nakon što je njihova priča postalna veoma popularna na Fejsbuku, Piter je došao na ideju da pokrene akciju prikupljanja novca za dobrotvorne svrhe.

- Palo mi je napamet da cela ova stvar bude veća od mene i mojih želja i odlučio sam se da novac poklonim onima kojima je zaista potreban - rekao je ovaj 33-godišnjak.

Novac koji je sakupio dao je organizaciji "Free to Shine", koja spasava mlade devojke od trgovine ljudima u Kambodži.

Međutim, njegov put u borbi da pobedi cimera uopšte nije bio lak i u početku je malo falilo da prekrši opkladu.

- Počeo sam da se viđam s jednom devojkom i izgleda da joj se veoma svidelo to što nisam pokušao da je odvučem u krevet. Malo je falilo da popustim. Međutim, to je bila prekretnica kada sam odlučio da se posvetim svom cilju - rekao je on.

Ipak, i pored "loših" stvari po njega, ovaj zadatak mu je pomogao da shvati neke stvari i o sebi samom. Započeo je privatni posao, a posetio je i organizaciju kojoj je dao novac. Na kraju je zaključio i da bi mogao da pokrene sopstvenu humanitarnu organizaciju.

- Ne znam da li bih mogao još jednu godinu da apstiniram, ali ako neko ima neki podjednako težak predlog, spreman sam da pokušam - zaključio je Lajnah.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gox

    21. jul 2014 | 20:48

    Da mi je neko plaćao 50.000 za svaku godinu bez sexa bio bi milioner :)

  • Cone

    21. jul 2014 | 21:40

    Ja sam bio godinu i po dana pa nisam dobio zutu banku! :D

  • Mimi

    21. jul 2014 | 21:12

    Brate, sad kad pocnu da ga salijecu. Em zgodan, em pazljiv. Siroma', nagrdice ga :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA