ŠEFE, KOJI TI JE VRAG: Duško Dugouško, srećan rođendan! (FOTO) (VIDEO)

Prvi zvanični crtani film o Dušku Dugoušku prikazan je 27.jula 1940. godine, kada su započeli prvi sukobi Duška i Elmera Daveža

  • 2

Najpopularniji zec na svetu, Duško Dugouško, rodio se pre 74 godine, ali popularnost ovog animiranog heroja nije ni malo opala.

Duškovo prvo pojavljivanje u crtanom filmu se, zapravo, desilo 30. aprila 1938. godine. U jednoj epizodi lovac juri zeca, koji je samo jednim svojim pojavljivanjem pokazao sve one osobine koje iritiraju druge junake crtanih filmova, a zbog kojih ga danas svi volimo.

Ipak, prvi zvanični crtani film o Dušku Dugoušku prikazan je 27.jula 1940. godine, kada su započeli prvi sukobi Duška i Elmera Daveža.

Te godine je zaista formiran Duškov lik i tada je nastalo ono čuveno piranje "Šefe, koji ti je vrag?".

Duško Dugouško, koji je rođen u Bruklinu, postao je jedan od najomiljenijih likova koji je zabeležio detinjstvo možda i svakog deteta na svetu.

Pogedjate video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • najbolji

    27. jul 2014 | 21:31

    Najbolji crtani..Dusko Dugousko je ubedljivo najbolji crtani. I moji klinci ga obozavaju kao i druge one nase iz bivse juge. U svakom slucaju bolji od ovih novih:morbirnih,bolesnih,agresivnih i bez ikakvog znacenja crtanih ili kako vec filmova

  • Arnel

    27. jul 2014 | 22:18

    Ja sam to kao mali gledao i uvijek je govorio: "Kaj te muči njofra" ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA