OVO ĆE PROMENITI NAČIN RATOVANJA: Meci će uskoro moći da menjaju putanju, pogledajte kako! (VIDEO)

Agencija američkog ministarstva odbrane uspešno je testirala dirigovane metke kalibra 50 milimetara koji će povećati efikasnost snajperskih jedinica. Saznajte o čemu je reč

  • 12

Agencija američkog ministarstva odbrane, koja je zadužena za razvoj novih tehnologija (DARPA), objavila je da je uspešno testirala dirigovane metke kalibra 50 mm. Oni su objavili i klip na kojem se vidi kako takav projektil menja pravac i pogađa cilj.

Reč je o programu EXACTO visokopreciznoj snajperskoj municiji. DARPA na ovom projektu radi godinama unazad i na razvoj projekta potrošeni su milioni dolara. Pre dve godine je već bila predstavila prototip svog "pametnog metka”. Sad navode da je tu svoju tehnologiju dodatno usavršila.

Sistem EXACTO predstavlja snajpersku pušku velikog kalibra s optičkim sistemom koji prati ispaljeni metak i usmerava ga na odabranu metu.

Stručnjaci procenjuju da će municija s navođenjem uneti pravu malu revoluciju i dramatično povećati efikasnost snajperskih jedinica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA