Ovo je nešto najbolje što možete da kupite za 3.400 evra (FOTO)

U pitanju je snežno vozilo koje je proizvela američka kompanija, a koje je završilo u Bosni i Hercegovini i sada je ponuđeno na prodaju

  • 2

Ne dešava se toliko često da se na stranicama za oglase pojavi vozilo o kome ne znamo apsolutno ništa, kao što je slučaj sa vozilom "Ratrak za panoramsku vožnju" koji je osvanuo na sajtu pik.ba. Međutim, malo istraživanja ipak je uspelo da se odgonetne da je u pitanju prevozno sredstvo za sneg američke kmpanije "Thiokol", piše sajt autoslavia.com.

Od 1929. godine pa sve do 2007. kada je ugašena, ova kompanija se bavila izradom sintetičke gume, raketnog goriva, ali i proizvodnjom raketnog goriva i motora koji su spasili živote mnogih pilota koji su bili u opasnosti.

"Thiokol" je iza sebe ostavio rad i na Apollo i Voyager programima, a živopisnu istoriju kompanije obeležava i 1978. godina kada je počela proizvodnja snežnih vozila koju je kupio Džon Z. Delorean, tvorac kultnog ali neslavnog DMC-12, kao i 1980. godina kada je jedan primerak ovih vozila odigrao kratku, ali bitnu ulogu u Kjubrikovom Isijavanju.

Proizvodi ove kompanije su u Evropi dobili naziv "Ratrac", a jedno takvo vozilo se našlo u Bosni i Hercegovini u mestu Kupres, i nakon toliko godina sada je ponuđeno na prodaju.

Zbog nedostatka informacija ne može se tačno odrediti njegovo godište, iako prodavac tvrdi da je proizveden 1967. godine, a najveći problem ovom vlasniku predstavlja to što, kako kaže, ima papire, ali ih je zagubio.

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu ovakvog vozila ili imate neko rešenje za problem oko izgubljenih papira, vlasnika možete potražiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Miki

    29. jul 2014 | 20:00

    Generalni uvoznik za Evropu je firma iz Zürich-a VMC-LMC ili ima ili za Austriju je u Inzing firma MIT K. Kod njib treba da se pozraze papiri odnosno Tippen-Schein!

  • Stancos de Pancos

    29. jul 2014 | 08:42

    E TAJ problem sa papirima sam i ja imao sa Golfom 2 - zato je i zavrsio Tamo Gde je Zavrsio !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA