Na ovoj autobuskoj stanici vam nikad ne bi bio problem da čekate bus (FOTO)

Ova autobuska stanica, pored toga što omogućava putnicima da na zanimljiv način sačekaju autobus, deci predstavlja pravi raj za igru jer po ovoj skulpturi mogu da se penju i spuštaju kao da su na toboganu

  • 2

Grupa talentovanih autora iz Španije u kojoj spadaju Alberto i Emilio Alarkon, Siro Markez i Eva Salmeron, nedavno su u Baltimoru postavili skulpturu na autobuskom stajalištu o kojoj priča ceo svet. Iako ima sve elemente koje sadrži skoro svaka stanica, ovo umetničko delo je ipak posebno zbog svog oblika.

Naime, ovi umetnici su omogućili stanovnicima ovog grada u Americi da imaju specifičnu autobusku stanicu, koja je napravljena od drveta i čelika u obliku reči koja predstavlja skraćenicu za autobus - BUS.

Pored toga što služi da ljudi predahnu na svežem vazduhu dok čekaju autobus, deca su pronašla izvor za zabavu jer po ovim slovima oni mogu da se penju, sakrivaju i spuštaju kao niz tobogan. Međutim, čini se da je ipak ova atrakcija uspela da i u onim nešto starijim ponovo probudi dečiji razigrani duh.

- Kreativna Alijansa je izuzetno počastvovana i srećna što smo dobili ovakvu skultpuru od istaknutih gostujućih umetnika iz Španije. Putnici će zapravo postati deo umetnosti dok čekaju prevoz. To je divno - rekla je Đina Karuso, generalna direktorka kreativne Alijanse iz Baltimora koja je i učestvovala u ovom projektu.

- BUS će postati novo urbano mesto za okupljanje građana iz Baltimora. Na ovom mestu nikada nećete zažaliti što vam autobus kasni - rekao je umetnik Siro Markez.

Međutim, ono što je interesantno je to da grupa autora koja je osmislila ovu zanimljivu skultpuru ne bi uspela u svojoj zamisli da nisu imali pomoć lokalnih umetnika Kajli Miler i Tim Skofild, vajara iz Baltimora koji su im pomogli da realizuju svoju fantastičnu i unikatnu ideju.

(Telegraf.rs / Izvor: mmmm.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA