SVI NAŠI GRESI: Ove stvari volimo, a one su zabranjene u Bibliji!

Pred vama je nekolicina pravila koja su zapisana u Bibliji, interpretirana i primenjena na svakodnevni život, sa ciljem da se pokaže koliko bio bilo teško živeti po Bibliji. Da li biste se vi nečega odrekli od ovoga, ili bi prekršili pravila, procenite sami

  • 72

Svaki pravi hrišćanin drži do vere i njenih glavnih načela, a pogotovo bi trebalo da se obraća pažnja na Bibliju, i na stvari koje u njoj pišu. Ali, ispostaviće se da je smeran život po Bibliji jako teško voditi, jer su zabranjene stvari koje ne samo da svakodnevno konzumiramo i susrećemo se sa njima, nego ih skoro svi obožavamo.

 

Evo nekoliko stvari koje su nam po Bibliji najstrože zabranjene.

 

1. SLANINA

 

Slanina je jedna od najukusnijih stvari koje postoje na planeti Zemlji, ali Biblija nam ne da da je konzumiramo, kao i bilo koji drugi deo svinje, kad smo već kod toga. Biblija smatra svinju "prljavom" životinjom, stoga je slanina no-no.

 

 

2. TETOVIRANJE

 

U poslednjih dvadesetak godina tetovaže su postale mejnstrim, i danas je gotovo retkost ako neko nema tetovažu. Po Bibliji, to je ogroman problem jer tu piše da se ne smeju ostavljati trajni tragovi na koži. Onda je tetoviranje Isusovog lika prilično ironično, zar ne?

 

 

3. MAJICE KRATKIH RUKAVA

 

Iz nekog razloga, u Bibliji piše da se ne smeju nositi stvari koje su pravljene od dva različita materijala, što znači da ne bi smeli da nosimo mešavinu pamuka i poliestera, što dalje znači da ne bi nikako smeli da nosimo majice kratkih rukava koje se ne skupljaju pri pranju.

 

 

4. KOMIČARI

 

Iako Biblija ne brani humor kao takav, ipak ima stroga pravila kad je isti u pitanju, pa je prilično teško biti smešan po Biblijinim standardima. U svakom slučaju, ne bi smeli da gledamo stend-ap komičare niti da slušamo masne viceve. A šta je humor bez masnih viceva?

 

 

5. PSI MEŠANCI

 

U Bibliji piše da se ne smeju mešati životinjske vrste, da moraju ostati čiste i onakve kakve jesu. To znači da danas ne bismo imali pse mešance kao što je na primer Labradudl.

 

Usvojite kucu : Deset mešanaca labradora

 

6. TRAČARENJE

 

E, bez ovoga teško da bismo mogli. U Bibliji je strogo zabranjeno ogovaranje bilo koje vrste, a danas samo probajte da se prikačite na internet ili da popričate sa nekim telefonom, i da ne naletite na neki trač.

 

 

7. NEOBAVEZNI SEKS

 

U suštini, Biblija kaže da se seks praktikuje samo ako ste u braku i samo radi produženja vrste. Znači, nema seksa iz zabave, nego samo ako mislimo ozbiljno. Čak nema ni prljavih misli.

 

TAMABEPA, Seks, Predigra

 

Ovo je samo nekolicina stvari koje pišu u Bibliji i koje su interpretirane i primenjene na svakodnevni život. Iz svega ovoga se zaključuje da je zaista teško biti pravi vernik i da je za život po Bibliji potrebna vojnička disciplina i čelična volja. I neverovatan karakter. Da li biste pratili pravila Biblije ili biste ih prekršili, procenite sami.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki

    12. septembar 2014 | 21:53

    Postoji 10 Bozijih zapovesti koje je Bog uklesao u kamenoj ploci i dao ih Mojsiju. Svi uglavnom znamo te zapovesti i svakog treba da grize savest ako ih prekrsi. Inace spas za nase grehe je Isus Hrist koji je u to ime nastradao na krstu, sto znaci da svako ko voli i postuje Isusa i ko veruje u njegovo vaskrsenje bice spasen iz kandzi svojih grehova. Naravno to ne znaci da treba ciniti greh i verovati u spasenje, vec se treba iskreno pokajati za svaki pocinjeni greh i moliti Boga za oprostaj.

  • Dzeko

    12. septembar 2014 | 23:29

    Krscani se pozivaju na bibliju a smeju se muslimanima zbog svinjetine

  • Мирјанин

    12. septembar 2014 | 20:35

    ШТА ЗНАЧИ БИТИ ХРИШЋАНИН? Бити хришћанин значи: 1. Веровати у неисказану љубав Божју према људима, која се објавила у свету у ваплоћењу Сина Божјег у његовом страдању за људе; 2 Знати да „сав род људски у греху лежи“ и да је Љубав Божја показала се према људима кроз Господа Исуса Христа савршено незаслужено од људи. Знати да је Христос и за мене, као и за све остале људе, поруган био и крв своју пролио; 3. Надати се бесмртном животу, који је Бог припремио „свима онима који Га љубе“; 4. Имати непоколебљиву веру, да је кроз Христа Бога објавио о себи онолико колико смртни људи у овом животу могу носити и да људи сами собом, поред свих својих напора, никада не би могли испитивањем својим доћи до откровења толике истине; 5. Старати се свом силом, да човек испуни све заповести Христа, као свог Највећег Пријатеља. При том непоколебљиво веровати, да свако такво наше страдање Христос види, од своје стране моћно га помаже и најзад, успехом крунише.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA