NE MOŽE DA DIŠE I GLEDA: Ovaj dečak nema oči i donju vilicu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Dečak iz Maroka star tri godine rođen je za teškim deformitetom glave. Zbog svog izgleda isključen je iz društva, a roditelji su mu prekrivali lice kad su ga izvodili iz kuće. Ipak, za njega ima nade pošto je jedan poznati hirurg pristao da izvede rizičnu operaciju

  • 6

Dečkić iz Maroka Jaja el Džabali (3) rođen je bez praktično pola lica. Mališan nema oči, ima rupu na sredini glave i nema donju vilicu. Razlog zbog kojeg je dečak rođen sa tim deformitetima je što je njegova majka imala komplikacije u trudnoći i njegove kosti nisu uspele da se formiraju.

Ipak, mališa će dobiti priliku da živi normalnim životom zahvaljujući pomoći Australijanke i hirurga koji je ranije uspešno razdvojio sijamske blizankinje.

Uprkos teškom stanju Jaja je uspeo da preživi uz podršku brižnih roditelja. Zbog svog izgleda isključen je iz društva, a roditelji su mu prekrivali lice kad su ga izvodili iz kuće.

Priča nesretnog dečaka postala je poznata kada je jedan porodični prijatelj preko Fejsbuka zatražio pomoć stručnjaka. Australijanka Fatima Baraka odlučila je da pomogne dečaku. Ona je inače rođena u selu blizu gde i mališa, a i sama se našla u teškoj situaciji kada je dobila rak dojke.

- Ušao mi je u srce. Zaljubljena sam u tog dečaka - izjavila je Fatima, koja je nazvala broj koji se nalazio u na Fejsbuku i na koji se javio dečakov otac.

- Samo želim da moje dete izgleda što je više moguće normalno, tako da može da se igra s drugom decom - rekao je dečakov otac.

Fatima je nakon toga kontaktirala hirurga Tonija Holmsa. On je pregledao dečaka u Melburnu i uprkos velikom riziku pristao je da ga operiše.

- Neće umreti ako ga ne operišemno, ali moglo bi da dođe do komplikacija prilikom operacije - rekao je hirurg.

Operacija će biti u decembru, a hirurg će pokušati da spoji dve strane lobanje i da od njegove kože napravi nos. Moguće je da će dečak nakon operacije moći da priča.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • dusa mala...

    2. oktobar 2014 | 14:20

    ... neka ti je dragi Bog na pomoci mali neduzni Andjele!

  • miki

    2. oktobar 2014 | 17:20

    Dragi Boze, daj snage ovom malom neduznom djetetu da prebrodi operaciju i da ima djetinjstvo kao i sva ostala djeca.

  • Saki

    2. oktobar 2014 | 19:11

    Zasto to nije moglo ranije da se otkrije putem ultra zvuka i milion cuda danas? Tuga je za dete da se muci i pati citavog zivota, da oseca bol posle silnih operacija. Tuga za dete, zelim sve najlepse na svetu neduznom stvorenju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA