Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako da nacrtate savršen krug slobodnom rukom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna iscrtavanja pravilnog kruga slobodnom rukom jeste u čvrstom osloncu na šaci ili prstu, i ravnomernom okretanju papira oko tačke težišta. Pogledajte kako to izgleda

  • 1

Nova tehnika crtanja olakšaće rad svakom učeniku u školi ili studentu na predavanjima, ali i ljudima koji su zaposleni na mestima gde je neophodno brzo iscrtavanje skica i dijagrama. Takođe, poznavanje ove lake ali vrlo korisne tehnike može vas naterati i da se opkladite sa svojim prijateljima i takmičite u iscrtavanju geometrijskih oblika.

Na snimku objavljenom na Jutjubu, prikazan je praktičan savet kako nacrtati krug slobodnom rukom. Tajna je u osloncu u jednoj tački i okretanju papira. Ukoliko želite da napravite veći krug, kao težište vam može poslužiti zglob šake, a ako su vam potrebni krugovi manjeg obima, oslonac može biti malić ili jagodica prsta.

Najvažnije je čvrsto držati olovku i ne pomerati ruku dok okrećete papir na radnoj površini. Ovom tehnikom se služe i umetnici kada je potrebno da brzo urade skicu po nekoj ideji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA