Ova paralizovana devojka pravi čudesne slike ustima, da li biste vi mogli isto? (FOTO) (VIDEO)

Iako je doživela nesreću koja je ostavila paralizovanom od vrata na dole, umetnica Marijem je nastavila da se bori i da radi ono što najviše voli. Razvila je originalnu tehniku slikanja ustima, a u snimku ispod teksta možete da pogledate kako to izgleda

  • 5

Sa 20 godina, Marijem Fatima Pare je bila studentkinja umetnosti na fakultetu. Bila je obećavajuća karijera pred njom, ali je onda upucana u leđa i ostala je paralizovana od vrata na dole.

Ali, to je nije zaustavilo. Marijem je započela dugu, mukotrpnu borbu da bi naučila kako da živi sa novim ograničenjima.

Medicinska sestra u bolnici je naučila kako da se potpiše olovkom uz pomoć usta.  Kada je videla da se njen potpis ne izgleda drugačije od uobičajenog, shvatila je da možda može da slika ustima.

Potom je naučila da drži četkicu ustima. Nakon osam godina, Marijem se razvila u umetnika, imala je izložbe i prodavala je svoje radove kolekcionarima.

Više njenih radova možete pogledati OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA