Razotkrivena najveća avionska misterija ikad!

- Proporcije i materijal jedinstveni su i karakteristični za avion Lokhed Electra kojim je upravljala Emilija Erhart, kao što je otisak prsta karakterističan za pojedinca - rekao je direktor TIGHAR-a Rik Gilespi, ne ostavljajući mesta sumnji

  • 2

Skup istraživača koji već dugi niz godina istražuju nestanak Amelije Erhart ovih dana su izdali službeno saopštenje u kome piše kako su uspeli da identifikuju deo aviona američke avijatičarke.

Naime, radi se o delu koji je pronađen još 1991. na nenastanjenom pacifičkom poluostrvu Nikumaroro, a u TIGHAR-u (The International Group for Historic Aircraft Recovery) su uvereni kako je pronađena aluminijska ploča zamenjivala prozor.

- Proporcije i materijal jedinstveni su i karakteristični za njen avion Lokhed Electra kao što je otisak prsta karakterističan za pojedinca - rekao je direktor TIGHAR-a Rik Gilespi.

Diskaveri piše i kako otkriće baca novo svetlo na istragu nestanka legendarne letačice.

U saopštenju stoji kako je "sonarna anomalija otkrivena na dubini od 182 metra zapadno od ostrva zapravo izgubljena letelica". Štaviše, ako se otkriće pokaže autentičnim, to bi značilo da se Erhart i njen navigator Fred Nunan nisu srušili već su bili prisiljeni da slete na ostrvo gde su proveli ostatak života. Dodaju i da su tu pronašli još ostataka koji bi potvrdili ovu verziju priče. Sledeći korak u istrazi dolazi u junu 2015. kada će istraživači uz pomoć vozila na daljinsko upravljanje istražiti "anomaliju".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA