DECA SE DANAS RADUJU ŠIROM SVETA: Hello Kitty slavi 40. rođendan (FOTO) (VIDEO)

Slatko mače proslavlja četiri decenije postojanja uz nekoliko manifestacija kao što je konvencija fanova, prvo ovakvo okupljanje koje se održava ovih dana u Los Anđelesu

  • 0

Čuvena maca Hello Kitty, pop ikona sa hiljadu pojavnih oblika danas slavi 40. rođendan. Veselo belo mače, sa ružičastom mašnom na uvetu, nastalo je 1974. godine pod olovkom japanske stilistkinje Juko Šimizu koja je njime ukrasila novčanik. Od tada njen lik se može naći na bezbroj predmeta, od tašni, preko odeće do sportskih rekvizita.

Hello Kitty je glavni proizvod kompanije Sanrio, u kojoj se o njoj, od 1980. godine, brine čitav jedan tim predvođen Juko Jamaguči. Ova japanska kompanija zahvaljujući svom stilizovanom mačetu obrne godišnje pet milijardi dolara.

- Danas već postoje tri generacije obožavalaca Hello Kitty i nadam se da će ih u budućnosti biti još više - izjavila je Jamaguči.

Slatko mače proslavlja četiri decenije postojanja uz nekoliko manifestacija kao što je konvencija fanova ,prvo ovakvo okupljanje koje se održava ovih dana u Los Anđelesu.

Biće organizovana i specijalna izložba na kojoj će biti predstavljeni predmeti sa čuvenim motivom, koji su nastali u saradnji sa mnogim poznatim kompanijma širom sveta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA