RIBA MONSTRUM: Prva slika užasavajućeg čudovišta iz morskih dubina! (FOTO) (VIDEO)

Ova riba je specifična po tome što ima "štap za pecanje" sa mamcem. Zapravo, radi se o svetlećoj izraslini na vrhu šiljka iz leđnog peraja kojom mami svoj plen

  • 2

Ovo neverovatno biće zovu još i crni morski đavo, jer izgleda podjednako opako sa šiljastim zubima i ogromnom čeljusti i zasigurno je poslednja stvar sa kojom bi hteli da se sretnete dok se brčkate u moru.

 

Međutim, možete da budete mirni jer je ova morska riba velika čitavih 9 centimetara, a naučnici su je snimili na dubini od 600 metara u kanjonu Monterej kod Kalifornije. Ova riba je specifična po tome što ima "štap za pecanje" sa mamcem, zapravo radi se o svetlećoj izraslini na vrhu šiljka iz leđnog peraja, kojom mame svoj plen.

 

Ova riba nije građena da bude vrhunski plivač, ali to nadomešćuje tako što je fenomenalan lovac.

 

 

U mraku na dubinama na kojima živi leži potpuno nepomično i čeka svoj plen da se "upeca". Jedino što se vidi je njen mamac, a kad joj se približi neka manja riba ili lignja, zgrabi je svojim čeljustima. Njeni zubi su okrenuti i prema unutra, pa tako plen nema apsolutno nikakve šanse da joj pobegne.

 

- Ovo su lovci iz zasede - rekao je Brus Robinson koji je vodio misiju u kojoj su koristili robotsku podmornicu i koji veruje da je ovo prvi put da su snimili živu ribu iz roda melanocetus na takvoj dubini.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / izvor:iflscinece.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • sasa

    13. decembar 2014 | 20:24

    Rodjaci,da ste gledali "opstanak" nekada,znali biste da nije prvi snimak,i vec deceniju i jace postoji snimak te iste "nemani" u akciji,kako koristi taj svoj prirodni mamac da ulovi plen. Fascinantno ,cudo prirode a smesno za vas.

  • DELIJA ZAUVEK

    24. novembar 2014 | 16:55

    Риба пецарош

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA