MAFIJAŠ MEKOG SRCA: Preko nedelje narko-bos, vikendima pomaže siromašnima

Đuzepe Puljizi (53) je vođa mafijaške grupe za koju se pretpostavlja da drži pola evropskog tržišta kokainom. U svoje slobodno vreme, okoreli mafijaš je dosad neumorno pomagao siromašnima

  • 2

Šef italijanske mafijaške grupe poznate pod imenom 'Ndrangeta, Đuzepe Puljizi poslednjih dana je privukao pažnju mnogih medija.

 

Naime, ovaj 53-godišnjak je poznat kao vođa mafijaške grupe za koju se pretpostavlja da drži pola evropskog tržišta kokainom, a čijih je 39 članova, uključujući i Puljizija, uhapšeno je prošle nedelje u blizini italijanskih gradova Komo i Leće.

 

Ipak, u svoje slobodno vreme i to najčešće vikendima, okoreli mafijaš je dosad neumorno pomagao siromašnima kao volonter Crvenog krsta, kako pišu pojedini italijanski mediji.

 

 

Puljizi je, tvrde, osposobljen za vožnju u kolima hitne pomoći i sa njihovom ekipom je učestvovao u spašavanju mnogih života. Najčešće se tu radilo o saobraćajnimm nesrećama ili je sa ekipom intervenisao u domovima, prenosi "Korijera dela Sera".

 

I dok neki nagađaju da bi priče o dobročinstvu mogle biti samo priče za popravljanje ugleda, niko od njegovih kolega u Crvenom krstu nije rekao nijednu ružnu reč o njemu, šta više opisali su ga kao "dobrog čoveka uvek spremnog da pomogne" i kao osobu koja nikada nije pokazala znakove zlobe.

 

Predsednik Crvenog krsta u Lombardiji rekao je da je Puljizi trenutno suspendovan iz organizacije, ali da iz nje još nije izbačen.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bre

    27. novembar 2014 | 16:44

    Ovo nije ni nalik organizovanom kriminalu u filmu "kum" Da su ga realno snimili nikome se verovatno nebi ni svidelo da glavni bos bude u džemperu i nadulom stomaku kao da je u devetom mesecu.

  • RS

    27. novembar 2014 | 15:47

    GDE JE DRZAVA DA POMAZE LJUDIMA SPAVA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA