I PRAVOSLAVCI SU KATOLICI: Ovo je najveća javna tajna pravoslavne crkve! (FOTO)

Reč "katholikismos" ima sasvim specifično značenje na grčkom jeziku, a na našem se prevodi kao "sabornost", i predstavlja jednu od četiri najbitnije karakteristike svih crkava, uključujući i pravoslavnu

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nada Trajkovic
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Zdravko

    26. jun 2023 | 08:44

    Ima razlika u učenju, osim filiokvi - u stavu oko bezgrešnog začenja Bogorodice, zatim oko indulgencija, oko moći sveštenika da daje oprost grehova, oko dejstva svetih tajni na osobu itd.

  • Zoran Pajić

    09. novembar 2018 | 19:24

    I jedna i druga verska ustanova krše Božiji Zakon! Drugu zapovest: ne klanjati se ikonama i Četvrta zapovest Subota! A katolici kao i pravoslavci propovedaju nedelju koja je potiče svetom danu Sunca koji nije potekao od Svetoga Pisma! Već od Pape...

  • Aleksandar

    26. april 2018 | 15:47

    Katolicku Crkvu i papu nikad necemo priznati jer su Se odvojili i poceli uvoditi novotarije u Crkvenosluzbene radnje kojih do tada nije bilo. Do tada smo svi bili pravoslavni. Zato je od katolika i katolicke Crkve odstupila Bozja Blagodat i Nema u njoj Duha Svetog , Duha Ocevog. Katolicki Svestenici ne mogu nista da osvete niti ista pozitivno duhovno da urade da pomognu coveku, da ne govorimo o skandalima i gnusobama i sramnim djelima koja prate katolicku Crkvu( Rimsku Crkvu) od Raskola pa na ovamo. Pomirenja nece nikad biti sve Dok Se Papa ne pokaje za zla djela nanijeta pravoslavlju i da se vrate na stanje od pre 1054 godine. Posto Se to nece desiti i dalje ce biti trvenja i mrznje a Bog ce unistiti Rim i katolicku Crkvu zbog jeresi. Katolicka Crkva gubi moc , gubi vjernike pa bi sada da se ujedinjuje cak i da muslimanima i budistima i indijancima samo da zadrzi svetovnu moc. E snama pravoslavnima nece a i muslimani ne je.. Ni nula posto. Radije Mi pravoslavni sa muslimanima moralnim i cestitim nego sa katolicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA