MOŽETE DA POGODITE KOJI? Ovi gradovi su omiljeni turistima za doček

Istraživanje o omiljenim i najatraktivnijim destinacijama za "najluđu noć", pokazala su da bi ljudi najradije dočekali Novu godinu u Parizu, Londonu ili Barseloni

  • 0
Francuska, Pariz Foto: AP/Tanjug

Među svim svetskim gradovima kao omiljenima za doček Nove godine, Francuzi su se pokazali kao prave lokalpatriote i izabrali su baš Pariz. U ovom gradu za svečanu večeru i prenoćište u hotelskom smeštaju u dvokrevetnoj sobi, treba izdvojiti 218 evra u proseku.

Na drugom mestu liste omiljenih gradova za doček Nove godine, koju je sastavio sajt Trivago koji se bavi hotelskim smeštajem, našao se London, gde cena po noćenju u dvokrevetnoj sobi u hotelskom smeštaju zajedno sa novogodišnjom večerom košta u proseku 302 evra.

Na trećoj poziciji je Barselona sa cenom od 176 evra, na četvrtom Amsterdam sa prosečnom cenom od 304 evra, a na petom Brisel sa cenom od 140 evra, ako volite raskošnija putovanja.

Na šestom mestu omiljenih gradskih destinacija za "najluđu noć" je Rim gde hotelski smeštaj zajedno sa svečanom večerom košta 172 evra. Sedmi je Dubaji sa 261 evrom, osmi Marekaš sa cenom od 88 evra.

Na devetom mestu je Strazbur gde hotelski doček Nove godine sa noćenjem košta 135 evra, a na desetom je Venecija sa 280 evra.

Na 11. mestu je Njujork koji ujedno najskuplji grad na ovoj listi sa prosečnom cenom od 513 evra, zatim slede Istanbul sa cenom od 104 evra, Prag sa 252 evra. Svečana večera i prenoćište u Lisabonu staje 81 evro, a u Berlinu 183 evra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA