Ovo je morska neman s najvećim čeljustima na svetu! (FOTO)

Ovo nije prvi put da se životinja sa najvećim čeljustima pojavila na Filipinima. Štaviše, ovo je zemlja sa najviše poseta ove ajkule, pored Japana. Prošle godine je uhvaćena ajkula dužine 5,5 metara i težine od oko 500 kilograma

  • 2

Ajkule sa najvećim čeljustima na svetu su izuzetno retke, toliko da postoje samo 63 prijave širom sveta od njihovog otkrića 1976. godine. Jedan primerak dugačak 5 metara viđen je na obalama Filipina.

Leš ove životinje pronađen je pre nekoliko dana, a kako ribari navode, ona je bila ranjena i nedostajao joj je rep. Nikome nije jasno kako je ajkula umrla, ali se veruje da je zadavljena ribarskom mrežom.

Ovo nije prvi put da se životinja sa najvećim čeljustima pojavila na Filipinima. Štaviše, ovo je zemlja sa najviše poseta ove ajkule, pored Japana. Prošle godine je uhvaćena ajkula dužine 5,5 metara i težine od oko 500 kilograma.

Ajkula sa najvećim čeljustima je vrsta pod znakom pitanja i među najređim na svetu. Prvi primerak je uhvaćen pre više od 40 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA