U OVOM GRADU ŽIVI VIŠE BAMBIJA NEGO LJUDI: Tretiraju srndaće kao bogove! (VIDEO)

Grad Nara u Japanu u kome se nalazi hram Todai-đi, koji je je zvanično najveća građevina od drveta na svetu, spomenik je prirodne lepote osnovan 1880. U njemu se nalazi park koji se prostire na više od 600 hektara površine, a njime se slobodno kreće više od 1.200 divljih sika-jelena

  • 5

Japanski grad Nara je u 7. veku bio glavni grad Zemlje izlazećeg sunca. U ovom gradu, nadomak Kjota, nalazi se sedam hramova i nekoliko arheoloških nalazišta, po čemu je i specifičan.

Hram Todai-đi je zvanično najveća građevina od drveta na svetu, a u njemu se nalazi kolosalna bronzana statua Daibutsu Bude.

Hram je smešten u čuvenom parku jelena, veoma poštovane životinje u japanskoj mitologiji. Potporni stubovi na dnu imaju rupe veličine Budine nozdrve.

RAJSKO OSTRVO ZA MAČKE: Ostrvo na kojem su mačke brojnije od ljudi!

Popularno je verovanje da će svako ko uspe da se provuče kroz jednu od ovih rupa, doživeti prosvećenje u sledećoj reinkarnaciji. U hramu se nalazi bronzana lampa koja potiče iz 8. veka i predstavlja najstarije blago ovog hrama.

Ono što je posebno interesantno jeste da u ovom parku "gospodare" srndaći!

Park u kome se sam hram nalazi, Nara park je spomenik prirodne lepote osnovan 1880. godine. Prostire se na više od 600 hektara površine, a parkom se slobodno kreće više od 1.200 divljih sika-jelena koje posetioci mogu da hrane i da uživaju u njihovom društvu.

Nije neobično da ove životinje okupiraju ulice, a kako to izgleda kada "horda" srndaća zauzme grad možete pogledati u video snimku ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA