Edison je bio uveren da mrtvaci mogu da pričaju!

Ovo Edisonovo uverenje otkrivaju izgubljena poglavlja njegovih memoara koji će uskoro biti objavljeni u Francuskoj

  • 8

Tomas Edison, čovek koji je izumeo fonograf i sijalicu, slavan je po tome što je otkrio uređaj za zapisivanje zvukova koje proizvode živi, ali se navodno nadao da će isto tako moći da snimi zvukove koje proizvode duše umrlih.

Delovi njegovog rada koji se dodiruju sa natprirodnim pojavama opisani su u Edisonovim memoarima objavljenim 1948. godine, ali su kasnije izostavljeni iz engleskih izdanja.

Edison je navodno 1870. pojačavao zvukove fonografa kako bi dokazao svoju teoriju da je moguće snimiti glasove mrtvih.

On je sklopio i pakt sa inženjerom Vilijamom Valterom Dinvideom da će, ko god prvi umre od njih dvojice, pokušati poslati poruku drugome.

- Edison je zamišljao da je moguće snimiti glas drugog bića, učiniti glasnim ono što nije - glas mrtvih - rekao je filozof i radijski voditelj Filip Baudoin, koji je napisao komentar na sporno poglavlje Edisonovih komentara u Francuskoj.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • gligor

    6. mart 2015 | 02:54

    Edison je bio veliki lopov. Imao je moc i novac i iste je koristio da prisvoje bezbrojne patente drugih naucnika. Nije izmislio sijalicu vec je usavrsio kako bi je mogao prodati. Procitajte koliko je nepravde Tesli naneo jer nije mogao da podnese njegovu intelektualnu superiornost. Veliki hohstapler i prevarant!!!

  • mordecai

    6. mart 2015 | 07:04

    Edison je bio budala ..i lopovcina

  • Jeca

    6. mart 2015 | 04:20

    To je mogao tesla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA