ZVUKOM GASE POŽAR: Zaboravite vodu, ovo je novi izum! (VIDEO)

Studenti Viet Tran i Set Robertson su svoj izum demonstrirali i okačili na društvenu mrežu Jutjub. Objasnili su da on koristi niskofrekventne zvučne talase i smatraju ga primenljivim u svakom domaćinstvu

  • 3

Ne verujte da je moguće ugasiti požar pomoću zvuka? Ovi momci će vam dokazati suprotno. Dva studenta sa Univerziteta Džordž Mason su pronašli jedinstven način da vatru ugase pomoću zvuka, a nadaju se da će ova "tehnologija" postati jaka i da će se koristiti u šumskim požarima.

Viet Tran i Set Robertson su svoj izum demonstrirali i okačili na društvenu mrežu Jutjub. Takođe, objasnili su da on koristi niskofrekventne zvučne talase i smatraju ga primenljivim u svakom domaćinstvu.

- Postoji ogroman potencijal za ove uređaje, prvo u kuhinji - objasnio je Tran.

Drugo, smatraju da bi ovaj uređaj mesto našao u okviru bespilotne letelice koja gasi šumske požare ili vatrene stihije na neboderima.

Još uvek nije poznato da li će ovaj koncept zaista pomoći protiv požara. Trenutni dizajn ne sadrži oblik tečnosti za rashlađivanje, stoga je moguće da bi se objekat ili područje ponovo zapalilo kada zvučni talasi prestanu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA