VEŠTAČKA GUZA: Zove se Patrik i evo šta sve rade s njom!

Ovaj sistem ima dvostruku funkciju, jedna je lične a druga profesionalne prirode. Otkrijte o čemu se radi

  • 4

"Patrik" je simulirani pacijent koji govori studentima medicine, dok pruža povratne informacije u realnom vremenu. Studenti ovu spravu koriste na ispitu koji se tiče virtuelne prostate.

MOMCI: Ovo je razlog zašto bi trebalo da imate seks s barem 20 žena!

Lažna prostata u robotskoj zadnjici je povezana sa "Patrikom", koji ima dvostruku ulogu. Kada se radi o ličnom aspektu, ovaj specijalizovani pacijent je opremljen softverom koji omogućava interakciju sa studentom i izražavanje zabrinutosti u vezi sa procedurom. Dr Benjamin Lok je jedan od dizajnera u okviru ovog programa irekao je da je stvaranje tog međuljudskog odnosa od neprocenjive vrednosti za trening.

- Ovaj virtuelni ljudski pacijent može da razgovara sa učenicima, da izražava strah i zabrinutost u vezi sa pregledom, i na taj način da predstavi realni susret sa pacijentima - rekao je dr Lok.

Druga njegova svrha je funkcionalne prirode, jer je "Patrik" obdaren senzorima sile, koji mogu da upozore studenta da li je previše agresivan. Takođe ovaj sistem može da izvesti i koliko je student bio temeljan u svom ispitivanju.

Da li biste vi voleli da lekari u Srbiji prođu ovu obuku pre nego što pređu na vas?

(Telegraf.rs/ Izvor: dangerousminds.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA