Ovih 5 neverovatnih izuma obeležili su 2015. godinu! (VIDEO)

Želja za poboljšanjem sredine i uslova u kojim živimo oduvek je motivisala naučnike. Predstavljamo vem neke od najzanimljivijih izuma 2015. godine

  • 4

Budući da živimo u 21. veku gde je tehnologija toliko uznapredovala da sve što zamislimo može da se pretvori u javu. Pogledajte pet najzanimljivijih izuma 2015. godine.

OVI IZUMI SU NASTALI ZAHVALJUJUĆI RATOVIMA: Bez makar jednog ne možete da zamislite život! (VIDEO)

1. Providni kanu 

Da li ste ikada želeli da posmatrate šta se dešava ispod površine mora dok veslate u kanuu? Sada je i to moguće. Uz ovakav providni kanu čitav doživljaj na moru podiže se na viši nivo.

2. 3D olovke

Sa ovom olovkom možete sve što zamislite i da realizujete. 3D efekat omogućava vam da budete pravi umetnici, samo je potrebno dovoljno mašte

3. Viseći šatori 

Ovo je jedan od najboljih izuma u svetu ljubitelja kampovanja. Ovi šatori se razapinju iznad zemlje, čime se omogućava bolji pogled, ali i bezbednost kampera. Jedino što njihovo postavljanje može da bude malo komplikovano.

4. Samoleteći dronovi

Konačno je napravljen dron koji je toliko pametan, da mu uopšte nisu potrebne kontrole. Ovaj dron ima posebne senzore pomoću kojih vas prati i snima i definitivno će biti omiljen među ljubiteljima selfija.

5.3D štampači

Ova mašina podiže pravljenje 3D skulptura na viši nivo. Za razliku od 3D olovke, ovaj štampač može da napravi bukvalno sve za šta je programirate, od odeće, preko umetničkih radova, pa sve do oružja.

(Telegraf.rs/ Izvor: Thespiritscience)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srle

    2. jun 2015 | 07:23

    Jedino je sator GLUPOST,radili su to i pre 20 god.

  • draleRS

    2. jun 2015 | 11:36

    pa ovaj sator postoji godinama,samo se vise koristi lezaljka sa zastitom od komaraca,ima mrezu.nije to nista novo

  • F41

    2. jun 2015 | 09:57

    Ništa naročito....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA