Nećete verovati kako je Njujork Tajms RAZBESNEO Amerikance. Evo i zašto!

U raspravu se umešao čak i američki predsednik Barak Obama koji se, uz svo dužno poštovanje iskazano njujorškom listu, ipak nije složio

  • 6

Receptom za gvakamole od graška, umesto od avokada, nedeljnik Njujork tajms razbesneo je Amerikance, posebno Teksašane koji su izjavili da su spremni da ratuju za odbranu "pravog" umaka.

NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PALAČINKE: Samo tri sastojka, minimum kalorija!

- Verujte nam, ovo je odlično - poručio je list 17,7 miliona svojih sledbenika na Tviteru, podelivši sa njima recept jednog njujorškog restorana za gvakamole od graška umesto avokada.

Ta naizgled bezazlena zamena izazvala je burna negodovanja među ljubiteljima popularnog meksičkog specijaliteta, koji su svoj užas i bes izrazili potpisujući se sa #NoPeas (Bez graška) i #Guacgate.

Neki su čak i zapretili Njujork tajmsu da će otkazati pretplatu, dok su ga drugi uporedili sa ISIS-om.

Foto: flickr/Laura Taylor Foto: flickr/Laura Taylor

- Grašak u gvakamolu? Jel smo se zato borili u dva svetska rata i osvajali svemir? - napisao se jedan od tviteraša, dok je komentar jedne korisnice glasio : "Grašak da bi se intenzivirala boja? Što da ne i otrovne krastače, zeleni puževi golaći i sline?"

Ubrzo se oglasila i Republikanska stranka Teksasa tvrdeći da je Njujork tajms proglasio rat Teksasu kada je predložio sramnu zamenu avokada graškom.

U raspravu se umešao čak i američki predsednik Barak Obama koji je, uz svo dužno poštovanje iskazano njujorškom listu, naveo da grašku nije mesto u gvakamolu.

Foto: flickr/Michael Verhoef Foto: flickr/Michael Verhoef

Njujork tajms je u svom članku napisao da dodavanje svežeg graška može delovati kao radikalan potez, ali da je sasvim opravdan kada se jednom proba gvakamola po novom receptu.

- Grašak daje intenzivnu slatkoću i pojačava teksturu umaka - zaključila je autorka teksta, koja je putem Tvitera razočarano priznala da niko ne želi da grašku pruži i najmanju šansu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SUDIJA!

    2. jul 2015 | 23:07

    Uhh..bolje da ovo čitao nisam.Kakvi debilni ljudi,čime se oni bave.

  • Yipikayeeeee mf

    2. jul 2015 | 23:23

    Blago drzavi gde je ljudima ovo veeeeliki problem. Budale.

  • Uff

    3. jul 2015 | 00:28

    To je kao kada bi u pasulj ubacio mesni narezak umesto suvih rebarca! Podrzavam, to je nedopustivo!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA