OVA ZEMLJA PRODAJE SVOJU JEDINU PUSTINJU: Može se kupiti za male pare! (FOTO) (VIDEO)

Ovaj predeo je jedan od najpopularnijih i najspektakularnijih u ovoj zemlji, i pojavio se u nekoliko filmova, muzičkih spotova i na koricama albuma Pink Flojda

  • 2

Sumorno prostranstvo koje predstavlja jedinu pustinju Velike Britanije, našlo se na prodaji po prvi put u 50 godina za 1,5 miliona funti.

U NJEMU CARUJE TIŠINA: U ovom hramu prirode vlada potpuni MUK, a krije još jednu veliku tajnu (FOTO) (VIDEO)

Pusta nekretnina Dandženes nalazi se na poluostrvu, istureno ka engleskom kanalu, Lamanšu, i poznata je po nuklearnoj elektrani.

Vetrovito imanje od 468 hektara, u Kentu, bilo je u vlasništvu porodičnog fonda, osnovanog 1964. godine, ali su njeni poverenici odlučili da ga prodaju.

Pejzaž je toliko neplodan da je postao jedan od najlegendarnijih znamenitosti u Velikoj Britaniji, i posećivalo ga je godišnje milion posetilaca.

Foto: Wikipedia / Kim Traynor Foto: Wikipedia / Kim Traynor

Prostranstvo, koje je uglavnom šljunkovito, je toliko veliko da su ga nazvali pustinjom.

Dandženes se pojavio na naslovnoj strani albuma Pink Flojda 1981. godine, kao i u spotovima poznatih grupa i raznim filmovima.

Foto: Wikipedia / Simon Huguet Foto: Wikipedia / Simon Huguet

U ovoj "pustinji" možete da vidite neobične grebene i divlje životinje koje žive u njemu. Godišnji prihod ove nekretnine iznosi više od 130.000 funti, od izdavanja zemlje, ribolova...

Ko kupi ovo imanje, imaće u svom posedu vikendice koje su zakupljene na 99 godina. Kupovina ne uključuje termoelektranu, pab, svetionik i železničku stanicu, koje su u privatnom vlasništvu.

Foto: Wikipedia / Lancevortex Foto: Wikipedia / Lancevortex

Dandžens je jedan od najvažnijih i najspektakularnijih predela Velike Britanije, i proglašen je njihovom jedinom pustinjom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Johan

    12. avgust 2015 | 07:05

    Od čega sve ljudi prave atrakciju a kada bi videli našu prelepu Deliblatsku peščaru od 30000 hektara pali bi u nesvest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA