KIŠNA MEKANA ŠUMA: Svako ko korača kroz nju oseća kao da lebdi (FOTO) (VIDEO)

Mahovina i paprat pokrivaju gotovo sve površine ove šume, uključujući i živa i srušena stabla i grane, dajući nestvarnu i bajkovitu dimenziju ovoj zadivljujućoj šumi

  • 6

Dvorana mahovina (The Hall of Mosses) je kratka pešačka staza koja se nalazi u kišnoj šumi Hoh na zapadu Vašingtona u Americi. Ispunjena je javorima i smrekom, a grane ovog drveća su prekrivene debelim slojem mahovine. Upravo po tome je posebna, jer je skoro svo drveće u ovoj šumi mekano i deluje nestvarno!

Ovo je samo naizgled OBIČNO DRVO u srpskoj šumi, a u stvari je VELIČANSTVENA CRKVA! (FOTO)

Na kišnu šumu Hoh godišnje padne oko 4 metra kiše tokom zimske sezone, zog čega cela šuma ima jako bujnu vegetaciju.

Zbog obilja vode i hranjivih stvari u tlu, mnoga stabla imaju kratke korene koji se ponekad ne mogu čvrsto da se drže za tlo i koji se tokom obilnih padavina često i prevrnu.

Mahovina i paprat pokrivaju gotovo sve površine ove šume, uključujući i živa i srušena stabla i grane, dajući nestvarnu i bajkovitu dimenziju ovoj zadivljujućoj šumi.

Foto: Wikimedia/Hackfish Foto: Wikimedia/Hackfish

Kišna šuma Hoh se nalazi u Pacifik Nortvest prašumi koja je jedan od najboljih preostalih primera umerenih kišnih šuma u SAD-u i jedno od najpopularnijih odredišta regije.

Foto: Wikimedia/PKThundr7 Foto: Wikimedia/PKThundr7

Osim mahovine (zbog koje je i postala jako popularna), ova šuma također pruža priliku posetiocima da uživaju u bogatoj vegetaciji i raznovrsnom životinjskom svetu.

Foto: Wikimedia/KevinM~commonswiki Foto: Wikimedia/KevinM~commonswiki

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: pixelizam.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA