≫ 

Doktor Hajmlih je izveo Hajmlihov manevar po PRVI PUT U ŽIVOTU, iako ga je on izmislio (VIDEO)

Prošlog ponedeljka, penzionisani grudni hirurg naišao je na baku u staračkom domu u Sinsinatiju koja se gušila za stolom

  • 0

Hirurg koji je izmislio ime za jednostavnu, ali dramatičnu proceduru da bi spasao ljude od gušenja, prvi put je za svojih 96 godina imao priliku i da je primeni i to gospođi u staračkom domu!

Henri Hajmlih je tehnika za izbacivanje hrane ili druge predmete u grlu i koja je zaslužna za spasavanje na hiljade života širom sveta od kad je izmišljena 1974. godine. Međutim, on lično nije imao priliku da je isproba na bilo kome.

Evo kako da pomognete nekom ko ima NAPAD GUŠENJA!

Prošlog ponedeljka, penzionisani grudni hirurg naišao je na baku u staračkom domu u Sinsinatiju koja se gušila za stolom.  Bez oklevanja, Hajmlih je dohvatio njenu stolicu i stao iza nje i pesnicom joj nekoliko puta pritisnuo grudi gore dole, dok joj komad mesa nije izleteo iz grla i počela ponovo da diše.

ZABORAVILA UPALJENU SVEĆU U FRIŽIDERU: Starica jedva ostala živa!

- Bio sam veoma zadovoljan onim što sam uradio. Taj trenutak je bio veoma važan za mene. Znam za mnoge živote koje je moja tehnika spasila tokom godina i mnogo puta sam objašnjavao kako treba da se primeni, ali sada je prvi put neko pored mene umirao - rekao je Hajmlih za Gardijan.

Pomoću ove tehnike možete da SPASITE ŽIVOT bebi koja se guši! (VIDEO)

Hajnrih živi u centru za stare u Sinsinatiju, gde on i drugi stanovnici imaju svoje apartmane, ali zajedno obeduju u komunalnoj trpezariji.

Pogledajte šta njih dvoje kažu o incidentu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA