≫ 

Znate li koliko je ZAISTA bio VISOK DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ, zvani VISOKI?

Nećete verovati kojom je metodom otkriveno koliko je bio visok VISOKI STEFAN

  • 10

Despot Stefan Lazarević (1376–1427) poznat je još i kao Visoki StefanSin je kneza Lazara, tragično nastradalog u Kosovskom boju 1389.

 

PROSTITUCIJA ZA VREME NEMANJIĆA: Javne žene nisu smele da nose koprenu, ali im je bilo bolje nego danas (FOTO)

 

Zanimljivo u njegovoj biografiji jeste i to što je došao maloletan na vlast, u čemu mu je pomogla njegova majka Milica Hrebeljanović.

 

Jeste li znali da je on jedini srpski vladar čiji su zemni ostaci identifikovani DNK analizom, što dodatno zaokružuje sliku o njegovoj posebnosti i u smrti, i u životu?

 

Ekshumacijom groba u jugozapadnoj zoni glavnog broda, dakle - onog prostora u kome se u vladarskim mauzolejima uvek sahranjuje ktitor, otkriveni su zemni ostaci muške osobe, visoke oko 178 cm, što je impresivna visina u epohi u kojoj se prosečni rast odraslog muškarca kretao oko 165 cm.

 

Koja je tajna veza između cara Dušana i Zvezdine titule prvaka Evrope?! (FOTO)

 

Zahvaljujući pouzdanim rezultatima DNK analize, koju je sproveo dr Oliver Stojković, rukovodilac Instituta za sudsku medicinu pri Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, neosporno je ustanovljeno da zemni ostaci iz Manasije pripadaju osobi koja je bolovala od bolesti krvnih sudova i umrla prirodnom smrću, kao i da je reč o ličnosti u najbližem srodstvu (99,9378%) sa knezom Lazarom Hrebeljanovićem.

 

VELIKA MISTERIJA SERIJE O NEMANJIĆIMA: RTS poziva autora genijalnog scenarija - da se JAVI!

 

Budući da je, a prema rečima arheologa Marina Brmbolića, utvrđeno da je mlađi Lazarev sin Vuk sahranjen u severozapadnoj zoni glavnog broda crkve u Ravanici, nema nikakve sumnje da skelet iz groba u Manasiji pripada jednom od najumnijih vladara Srbije despotu Stefanu Visokom, izuzetnoj istorijskoj ličnosti o kojoj se može mnogo, ali nikada i dovoljno govoriti i pisati

 

Ako niste znali, jedna ulica u Beogradu nosi njegovo ime. I to baš ona koja je blizu zoo-vrta u Beogradu. Recimo, pored te ulice, u susednoj ulici, živeo je naš čuveni književnik Milorad Pavić.

 

(Tanja Milanović)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ninochka

    4. jun 2016 | 11:05

    Ja stvarno pocinjem da sumljam u postojanje vremena i prostora, s obzirom da se malo malo pa pojave neke ''pametne glavice'' koje ''uzdrmaju'' istoriju Srba svojim ''otkricima'' uglavnom negativnim. Ako su nekada nasi bili prosecno visoki 165 onda neznam koliki su bili Turci, patuljci...Nerazumem osobu koja pise nesto apsolutno NENORMALNO a postoje toliko ocigledni vidljivi i opipljivi dokazi, macevi,nosnje,oklopno zastitno odelo, itd.itd. pa danasnji momci su mali za njih. Da li je danas LUDILO u modi!! da svako pise sta hoce o istoriji Srba na ocigled svih TVRDIH dokaza koji pokazuju suprotnost!!!

  • O.o

    3. jun 2016 | 00:19

    Zamalo da proživi stotinu leta....

  • Isko

    3. jun 2016 | 09:25

    Pa onda je car Dušan div. Bio je visok kao Divac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA