PACIJENTI U OVOJ BOLNICI SU ŽIVI POJEDENI: Niko nije primetio ubice koje GMIŽU PO NJIMA (VIDEO)

Video su objavili lokalni mediji koji su istraživali higijenske uslove u bolnicama, a pacijent koji se vidi je umro

  • 1

Specijalna bolnica za plastičnu hirurgiju i opekotine u Bukureštu u Rumuniji zatvorila je Odeljenje za opekotine nakon skandala koji je izazvao snimak na kome se vidi kako crvi jedu žive pacijente.

ŽALIO SE NA BOL U GRLU: Lekar je obavio pregled, a kada vidite šta je izvukao, šokiraćete se! (VIDEO)

Pacijent koji je prikazan na videu je od tada umro, ali zvaničnici bolnice tvrde da crvi nisu uzrok smrti, prenosi Mirror.

Snimak je snimio jedan od doktora u bolnici, koji je objasnio da su pre desetak dana primili nekoliko novih pacijenata sa opekotinama, koji su dovedeni direktno kod njih. On ističe da je to odeljenje bolnice prepuno muva, i da su crvi koji se vide na snimku najverovatnije larve muva.

Razvan Lutac, novinar koji je objavio priču na internetu, dodao je da ono što se vidi na snimku nisu medecinski crvi, kao i da je snimak deo velike istrage koju su pokrenule njegove novine, i koja treba da prikaže realnu sliku i uslove iz lokalnih bolnica.

Printskrin: Vimeo/Gazeta Sporturilor Printskrin: Vimeo/Gazeta Sporturilor

-Istragu smo započeli posle požara u diskoteci "Colective" koji se desio 30. oktobra 2015. godine, zbog koga je mnogo mladih ljudi izgubilo život. A posle nekoliko dana, doktori bolnice su nam rekli da oni nisu umrli zbog opekotina, već zbog infekcija koje su zadobili u bolnici. Takođe smo otkrili da je "Hexi Pharma", koja je najveći proizvođač sredstava za dezinfekciju, počeo da razređuje svoje proizvode, što su lekari naveli kao glavni uzrok zaraza. Mesec dana kasnije, direktor "Hexi Pharma" Dan Kondrea je izvršio samoubistvo- Ispričao je Lutac.

Kada su mediji saznali da je pacijent sa snimka umro, bolnica je organizovala konferenciju za novinare na kojoj je doktor Adrijan Stankulea potvrdio da su larve na snimku prave, ali je porekao da su one uzrok smrti pacijenta. Rekao je i da je Sekretarijat za javno zdravlje pokrenuo istragu, kao i da je kontaktirana policija.

Rumunski ministar zdravlja Vlad Vojkulesku je rekao da je jedno odeljenje u ovoj bolnici zatvoreno, a pacijenti premešteni u druge ustanove.

- Pronaćićemo ko je odgovoran za ovo. Policija je već tamo. Ne možemo da krivimo svo medicinsko osoblje, to je jedina bolnica u kojoj imamo sjajne specijaliste za opekotine. Ne možemo ih kriviti direktno jer sve dok nemate klima uređaje, i ventilacione sisteme, a imate prozore bez adekvatne zaštite od insekata, imate veliki problem - istakao je ministar Vojkulesku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA