SPISAK STVARI KOJE MUSLIMANKE ŠIROM SVETA ne smeju nikad da urade, a sve druge žene mogu

Čitanje, šoping, trčanje za prevozom, samo su neke od stvari koje, ako muslimanke širom sveta urade, mogu da završe s policijom za petama

  • 18

Rastući trend u kome se policija "okomila" na tela muslimanki, je povod za brigu. U najnovijem incidentu, žena u Francuskoj je bila prisiljena da skine majicu, dok su četvorica policajaca stajala oko nje nastavljajući tako francuski trend u proterivanju burkinija

Hidžab je postao deo odeće koji izaziva svađu i proizvoljno se povezuje sa ekstremizmom, pa je sve to povod mnogima za diskriminaciju.

Evo osam stvari koje muslimanke ne mogu da rade, sudeći prema ljudima i organizacijama koje su ih u tome sprečile:

1. Tekst na mobilnom telefonu

Troje britanskih muslimana - dve sestre i brat - su isterani iz aviona u Londonu i bili ispitivani zbog tvrdnje jednog putnika da su povezani sa ISIS-om. Njihov zločin? Čitali su sa mobilnih telefona, a slova su navodno bila arapska? Definitivno povod za ispitivanje.

2. Žeđ

Pre nekoliko nedelja dve muslimanke su "ispraćene" iz aviona, jer je od njih posadi bilo neprijatno. Razlog za tu neprijatnost je bio taj što je jedna od žena, a obe rade za Vladu SAD, pitala zašto satima nisu dobile vodu za piće dok je let bio odložen.

Muslimanke, plaža, more, kupanje, muslimanka

3. Čitanje

Fajza Šahin, koja radi za Nacionalni zdravstveni servis (NHS) u Velikoj Britaniji, bila je zadržana na aerodromu 3. avgusta jer je čitala knjigu o sirijskoj umetnosti.

4. Šoping

Muslimanka u Indijani je bila primorana da napusti radnju jer nije želela da skine svoj nikab. Menadžer radnje je tvrdio da je to stoga što je radnja u delu grada gde ima mnogo kriminala, pa je često pljačkaju.

Foto: Profimedia, imageBROKER Foto: Profimedia, imageBROKER

5. Brzo hodanje

Jedna muslimanka je "hodala brzo i vrlo odlučno" da bi stigla na voz, kada su je policajci oborili na zemlju i pretresli je u javnosti.

Printksin: Youtube/Mark Bear Printksin: Youtube/Mark Bear

6. Posao

Prema Komitetu za žene i jednakost, broj muslimanki koje su nezaposlene je tri puta veći od broja zaposlenih nemuslimanki.

7. Ručak u javnosti

U maju, sedam muslimanki je primorano da izađe iz jednog restorana u Kaliforniji. Restoran se branio svojom politikom da mušterije mogu da sede samo 45 minuta, međutim, video koji je snimila jedna od "proteranih" žena pokazuje mnogo praznih mesta. Žene su tvrdile da su izbačene jer su nosile hidžabe.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

8. Profesionalna košarkašica

FIBA zabranjuje igračima da nose "opremu koja može da povredi" druge igrače. Iz nekog razloga, hidžab spada u ovu kategoriju.

(Telegraf.rs / Izvor: indy100.independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • JZ

    26. avgust 2016 | 21:07

    Kada si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin....kraj price...

  • Boki

    26. avgust 2016 | 20:46

    To nije diskriminacija, to je strah. Nazalost, nije neopravdan, ljudi ne znaju i ne mogu da razlice teroriste od ostalih muslimana slicnog izgleda i ponasanja.

  • Perica

    27. avgust 2016 | 15:52

    Treba se taj islam skroz zabraniti pa i iskorijeniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA