OVO SU NAJSMRTONOSNIJE ORGANIZACIJE UBICA U ISTORIJI: Šta mislite, na kom mestu je srpska "CRNA RUKA"?

Portal "Listverse" sastavio je listu najsmrtonosnijih organizacija ubica u istoriji, a među njima je uvrstio i srpsko-jugoslovensku grupu "Crna ruka"

  • 18

Sama pomisao na ubicu u glavi skoro svakog priziva sliku usamljenog napadača koji radi sve sam kako bi eliminisao svakog koga vidi kao pretnju. Ali, nekoliko grupa je uspelo da regrutuje dovoljno ovakvih individua u čitave organizacije, sastavljenih od onih koji su spremni da ubiju za ono u šta veruju.

NAJŠOKANTNIJA UBISTVA UŽIVO: Predsednici, premijeri i visoki državni zvaničnici umirali pred kamerama (FOTO) (VIDEO)

Portal "Listverse" sastavio je listu najsmrtonosnijih organizacija ubica u istoriji, a među njima je uvrstio i srpsko-jugoslovensku grupu "Crna ruka".

Ujedinjenje ili smrt je naziv za tajnu srpsku oficirsku organizaciju čiji je cilj bio stvaranje velikosrpske, odnosno jugoslovenske (panslovenske) države. Osnovano je 9. maja 1911. godine. U široj javnosti je bilo poznato pod nazivom "Crna ruka", a što bi sa sobom impliciralo korištenje nasilja, odnosno terora u političke svrhe.

Oni su ovu organizaciju stavili na šesto mesto svoje liste. Ovo su napisali za grupu "Crna ruka".

Dragutin Dimitrijević Apis (desno) sa drugovima. Foto: Wikimedia Commons/Golija Dragutin Dimitrijević Apis (desno) sa drugovima. Foto: Wikimedia Commons/Golija

- Kada su desetorica muškaraca formirali "Crnu ruku" 1911. godine, to su uradili sa veoma jednostavnim ciljem - koristeći nasilje i terorističke aktivnosti da bi stvorili ujedinjenu Srbiju. Počelo je kada su prvo poslali ubicu da eliminiše prvo cara Franca Jozefa, zatim tadašnjeg guvernera Bosne i Hercegovine, generala Oskara Poćoreka. Oba pokušaja su bila neuspešna, ali je broj članova organizacije porastao. Do 1914. jedan čovek je morao da ode: nadvojvoda Franc Ferdinand. Tri ubice "Crne ruke" stajali su duž trase povorke u Sarajevu, u slučaju da neko od njih ne uspe u atentatu. Gavrilo Princip je ubio Franca Ferdinanda, dok su Trifko Grabež i Nedeljko Čabrinović nisu uspeli. Sva trojica su bila u grupi nakon što su ih regrutovali u beogradskim kafeima.

OVO je beogradska kafana iz koje je GAVRILO PRINCIP krenuo u atentat na FRANCA FERDINANDA! (VIDEO)

Ovo je redosled najsmrtonosnijih organizacija:

1. Hasan ibn Sabah, Asasina

Godine 1090. Hasan ibn Sabah osnovao je fanatičnu sektu Asasina. Pre toga je devet godina vrbovao pristalice po severnoj Persiji za tajno muslimansko udruženje egipatskih ismailita i propovedao mržnju protiv seldžučkih vladara.

2. Nokmim

"Nokmim" ili u prevodu "Osvetnici", bila je grupa koja je brojala oko 60 ljudi koji su preživeli holokaust ili koji su bili članovi Jevrejske Brigade (vojna formacija britanske vojske). "Odred" Osvetnika je širom Austrije i Nemačke tražio SS oficire i naciste koji su direktno bili odgovorni za stradanje Jevreja. Prerušeni, u francuskim ili britanskim uniformama, oni su upucali, zadavili i obesili oko 300 ljudi.

Foto:  Wkipedia Foto: Wikipedia

3. Murder, Inc.

Murder, Inc. ili Murder Incorporated je naziv koji je američka štampa dala bandi profesionalnih ubica koja je 1930-ih i 1940-ih delovala kao "izvršilac", odnosno eskadron smrti Američke mafije i tzv. Nacionalnog kriminalnog sindikata. Sastojala se od grupa koje su činili italoamerički i jevrejski gangsteri rodom pretežno iz Bruklina. Pretpostavlja se da je prilikom svog postojanja ubila između 400 i 1400 ljudi, a jedna od njenih najpoznatijih žrtava je njujorški gangsterski bos Dač Šulc ubijen 1935. godine.

4. Tiranicidi, Harmodije i Aristogiton

Harmodije i Aristogiton, poznati su i kao tiranoubice, bili atinski heroji koji su pokušali da ubiju tirane Hiparha i Hipiju, sinove Pizistrata. Ovaj atentat se smatrao činom rođenja atinske demokratije.

5. Sikariji

Sikariji (latinski: Sicariii, doslovno "bodežaši", od riječi sicae "bodeži") su bili ekstremistička frakcija jevrejskih zelota za vrijeme Velikog ustanka 66-73, čija su glavna taktika bili atentati na Rimljane i njihove pristaše, vršeni skrivenim bodežima.

6. Crna ruka

Foto: Istorijski arhiv Sarajeva Foto: Istorijski arhiv Sarajeva

7. Društvo atentata Sarasota

Tajna organizacija koja je osnovana na Floridi. Imala je 20-22 člana i trebalo je da postane društveno-politička grupa. Ipak, oni su imali druge namere - ubijali su svoje političke protivnike.

8. Plaćenici Kalipusa od Sirakuze

Kalipus i Dion bili su Platonovi učenici, a vratili su se u Sirakuzu kao drugovi. Međutim, njegove ubice ubile su Diona i njegove stražale. Nastavili su da seju strah u narednih 13 meseci.

9 . Vervolf

Na nemačkom "Vukodlak" je zajednički naziv za specijalne vojne i paravojne nacističke formacije Trećeg Rajha osnovane pred kraj Drugog svetskog rata čiji su pripadnici imali zadatak da izvode gerilske operacije na područjima Nemačke pod savezničkom okupacijom.

10. Višakanja

Mlade i lepe devojke koje su koristili kao ubice, često protiv moćnih neprijatelja, u doba drevne Indije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Невена

    29. avgust 2016 | 13:14

    На ком мјесту се код њих налазе оне "организације" које су убиле Краља Александра и Руског цара са породицом? На ком се мјесту налазе организације које су смишљено срушиле туђе монархије и довеле комунисте, срушиле комунисте довеле демократе? Оне код њих на порталу нису сигурно на списку, а узеле су масу туђих невиних живота зато што су оне из њихове државе и потекле.ПС Принципе СЛАВА ТИ!!!

  • dzoni

    29. avgust 2016 | 15:51

    Pa zar nije NATO?

  • jdm

    29. avgust 2016 | 14:24

    Zaboravili Izrael i NATO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA