TAJNOVITI GRAD SNIMLJEN IZ SVEMIRA: Fascinantni video prestonice Severne Koreje koje dosad niste videli (VIDEO)

Grad od 3,2 miliona stanovnika oštrom kamerom je snimljen iz svemira, a "uhvaćen" je i jedan od najelitnijih delova grada

  • 1

Kamera Iris, koja zajedno sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS) leti na nekih 300 kilometara iznad zemlje, zabeležila je fotografije i snimke Pjongjanga, prestonice izolovane Severne Koreje.

OVAKO IZGLEDAJU ŽURKE U SEVERNOJ KOREJI: Svi đuskaju i slave testiranje balističke rakete! (VIDEO)

Grad od 3,2 miliona stanovnika oštrom kamerom je snimljen iz svemira, a "uhvaćen" je i jedan od najelitnijih delova grada.

Na snimku se vidi i palata Kumsusan, mauzolej u kojem se sahranjuju vođe Severne Koreje, stadion Kim Il Sung i Trijumfalna kapija. Koliko je kamera dobra govori podatak da se mogu na snimku videti i dve osobe koje su u šetnji kod mauzoleja, a pretpostavlja se da se radi o vojnom osoblju.

Snimak je naravljen u 4K rezoluciji od strane kompanije UrtheCast, čija je kamera bila zakačena za ISS.

Zbog malog saobraćaja u glavnom gradu Severne Koreje, manja je refleksija svetlosti pa su zbog toga i snimci bolji.

- Na snimku se mogu videti dve ili više osoba koje šetaju ispred mauzoleja. To je prilično fascinantno. Obično se kretanja ljudi ili grupa izgubi u gužvi, ali povremeno kamera snimi pojedinu osobu, zavisi od okolnosti - rekao je portparol kompanije koja je video i objavila.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cash®

    18. oktobar 2016 | 18:19

    Veoma nerazumljiv snimak. Možda za nekog ko poznaje taj grad ili ko već zna gde se šta nalazi u tom gradu, ali ne vidim ništa spektakularno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA