PRVO UBISTVO UŽIVO NA TV-u: Izvršio je atentat na predsednika, dva dana kasnije, ovaj čovek mu je sam presudio (VIDEO)

Džek Rubi je ubio Li Harvija Osvalda u gomili novinara i policajaca

  • 2

Samo dva dana pošto je izvršen atentat na američkog predsednika Džona F. Kenedija, osumnjičenog za njegovo ubistvo Li Harvija Osvalda ubio je u televizijskom prenosu Džek Rubi.

>>> Pitali smo: ZAŠTO SU SRPSKE REKLAME UVEK GLASNIJE od onoga što gledamo na TV? Nećete verovati kakav smo odgovor dobili

Živimo u vremenu kada putem modernih uređaja, interneta i društvenih mreža svi događaji, pa i oni najstrašniji, do konzumenata stižu brzo, skoro u direktnim prenosima.

Preteča današnjih snimaka koji nose poruku "uznemirujuće" bilo je ubistvo Osvalda pre 53 godine u Dalasu. Ono što se desilo 24. novembra 1963. godine je prvo ubistvo u istoriji koje je uživo zabeleženo kamerom i emitovano na televiziji.

Ako ima nekoga ko ne zna: Li Harvi Osvald je osumnjičen da je 22. novembra 1963. godine snajperskim hicima ubio američkog predsednika. Samo sat vremena posle atentata na Kenedija Osvald je uhapšen u obližnjem bioskopu.

Dva dana kasnije desio se događaj koji je zabležen u istoriji televizije. Dok je Osvalda policija vodila iz gradskog u okružni zatvor, u gomili policajaca i novinara, prišao mu je Džek Rubi i smrtno ga ranio. Ovaj događaj samo je pojačao nebrojene teorije o ubistvu američkog predsednika jer je "nesuđeni atentator" tajnu sa sobom odneo u grob.

Rubi, vlasnik noćnog kluba u Dalasu, izjavio je kako je bio izbezumljen ubistvom predsednika Kenedija i zato je odlučio da se osveti Osvaldu. Izvršilac prvog televizijskog ubistva umro je od plućne embolije 3. januara 1967. godine, dok se spremao za ponovljeno suđenje pošto mu je u prethodnom procesu određena smrtna kazna.

Pogledajte čuveni snimak ubistva Li Harvija Osvalda:

(Telegraf.rs/radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Goran

    5. decembar 2016 | 17:31

    Nesrecni Osvald nije imao veze sa ubistvom Kenedija i zato je morao biti ucutkan. Ubili su ga isti oni koji sada prete Trampu.

  • Mlatimir

    5. decembar 2016 | 16:15

    Još da neko poveruje...da je Osvald ubio Kenedija.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA