ZA NJEGA KAŽU DA JE VEĆI PUTIN OD PUTINA: Sergej je bio prvi u svetu sa 12 godina, ali je izgubio značajnu bitku protiv Zapada (FOTO)

Živi u Moskvi od 2009. godine. Zapadni mediji za njega kažu da je veći Putin od samog Putina i podržava rusku aneksiju Krima

  • 3
Foto: Instagram/sergey_karjakin Foto: Instagram/sergey_karjakin

Svetsko prvenstvo u šahu je završeno sinoć, a ovaj turnir od samo početka potresaju intrige. Prilikom susreta Magnusa Karlsena i Sergeja Karjakina, norveški predstavnik je ipak bio bolji. Ovo će sigurno razočarati Kremlj koji je navodno verovao u pobedu svog pulena, a priča se da su ga za turnir spremali ruski šahovski velemajstori.

HLADNI RAT RUSIJE I ZAPADA BESNEO NEDELJAMA: Evo ko je potegao poslednji potez i dao ŠAH-MAT (FOTO)

Insajderi kažu da je Karjakin koji je trenutno deveti na svetu izuzetno napredovao u poslednje vreme, a to se posebno videlo kada je pobedio Fabiana Karuana iz Amerike u martu ove godine.

Sergej Karjanik rođen je 1990. godine u Simferopolju na Krimu. On je šahovski genije koji drži rekord kao najmlađi velemajstor koji je osvojio ovu titulu kada je imao samo 12 godina i 7 meseci.

Naučio je da igra šah kada je imao samo pet godina, a sa devet godina je igrao šah devet sati dnevno.

Sa 12 godina je bio zvanični pomoćnih Ruslanu Ponomariovu kada je osvojio titulu prvaka sveta 2002. godine. Ušao je u prvih 100 na svetu 2005. godine.

Foto: Profimedia/TASS Foto: Profimedia/TASS

Karjakin je u martu 2016. godine pobedio na takmičenju u Moskvi i stekao pravo da igra protiv Magnusa Karlsena na Svetskom prvenstvu.

Karjanik je oženjen Galijom Kamalovom od 2014. godine, a 2015. godine su dobili sina.

Dobio je rusko državljanstvo 2009. godine, dekretom koji je usvojio tadašnji predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Kasnije te godine je prešao u Rusku šakovsku federaciju. Živi u Moskvi od 2009. godine. Zapadni mediji za njega kažu da je veći Putin od samog Putina.

Izjašnjava se više kao Rus nego Ukrajinac i podržava rusku aneksiju Krima i politiku Vladimira Putina.

(Telegraf.rs/Izvor: pagesix.com/rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA