VANZEMALJSKO ROĐENJE: Beba nogama probila majčinu matericu, lekari nikad nisu videli ovako nešto (FOTO)

Ovaj oblik trudnoće je izuzetno redak, nazivaju ga ruptuirana trudnoća i događa se u 5 od 1000 slučajeva kod žena koje su ranije imale carski rez

  • 2

Slučaj nedavno objavljen u medicinskom žurnalu u Novoj Engleskoj, upoređivan je sa ksenomorfnim rođenjem, poznatijim kao "vanzemaljski porođaj".

Obustavljena istraga povodom smrti žene koja je preminula posle porođaja: Lekari nisu krivi!

Fetus se probio kroz jedan deo majčine materice i poživeo je da o tome "brblja". Majka (33) je bila trudna 22 nedelje i na prvi pogled je sve bilo u redu. Međutim kada su uradili magnetnu rezonancu ispostavilo se da je njen zid materice širok samo 2.5 centrimetra, te da je amniotička kesa prekratka a stomak i noge fetusa vire iz nje.

Ženu su odmah primili u bolnicu Angers Univerziteta u Francuskoj, a doktori kažu da nikada nisu videli ovako nešto. Ona je do tada imala pet carskih rezova, za koje doktori sumnjaju da su prouzrokovali slabljenje materičnog zida.

Ovaj oblik trudnoće je izuzetno redak, nazivaju ga ruptuirana trudnoća i događa se u 5 od 1000 slučajeva kod žena koje su ranije imale carski rez, ali može da predstavlja opasnost za život i majke i deteta.

U ovom slučaju srećom porođaj je prošao izuzetno lako. Majka se porodila sa 1.4 kilograma teškim dečakom u 30. nedelji trudnoće. Nakon šest meseci dečak je vitalan i u odličnom zdravstvenom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA