Na rukama i nogama mu rastu izrasline i bradavice, ZOVU GA ČOVEK DRVO (VIDEO)

Operisali smo ga barem 16 puta kako bismo uklonili bradavice. Ruke i noge su mu sada skoro sasvim u redu i mogli bismo da ga pošaljemo kući u narednih 30 dana - kazala je Samanta Lal Sen, koordinatorka plastične hirurgije bolnice u Dhaki

  • 3

Abul Bajandar (27) ili "čovek drvo" kako ga zovu, zbog izraslina na rukama i nogama, prošao je prošle godine najmanje 16 operacija. Njemu je hirurški otklonjeno najmanje pet kilograma izraslina kako bi izgledao normalno i bio u stanju da drži svoju trogodišnju ćerku.

Dečaka leče kožom mrtvog čoveka! Revolucionarna terapija u Hrvatskoj (VIDEO)

DETE LEPTIR: Ovom dečaku (5) se ljušti koža na toploti, plikove dobija čim se uhvati za olovku, iz kuće ne sme da izađe

Ovaj vozač rikše jedan je od četvoro ljudi na svetu sa dijagnostikovanim autosomatskim genetskim poremećajem poznatim kao epidermodisplasia verruciforme.

- Bajandarov oporavak je izuzetna prekretnica u istoriji medicine. Operisali smo ga barem 16 puta kako bismo uklonili bradavice. Ruke i noge su mu sada skoro sasvim u redu i mogli bismo da ga pošaljemo kući u narednih 30 dana, nakon što mu završimo neke manje zahvate na rukama - kazala je Samanta Lal Sen, koordinatorka plastične hirurgije bolnice u Dhaki.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Doktorka Sen je veoma optimistična po pitanju njegove budućnosti i veruje da mu se bradavice neće vraćati.

Ipak, kako podseća AFP, od ove retke bolesti je prošle godine preminuo jedan Indonezijac.

Ležeći u zavojima u medicinskom centru u Dhaki Bajandar otkriva da je zbog bradavica trpeo nepodnošljivu bol.

- Nikad nisam ni pomislio da ću moći da držim svoje dete. Sad se osećam mnogo bolje, mogu da držim ćerku na krilu i igram se s njom. Jedva čekam da se vratim kući.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Bajandar je pre prve operacije bio toliko siromašan da je sa suprugom i ćerkom živeo u bolnici. Kako se pročulo za njegov slučaj, postao je slavan. Sada živi u siromašnom selu u jugoistočnom distriktu Khulna.

- On je verovatno najvoljeniji pacijent koji je najviše vremena proveo u ovoj bolnici - rekao je doktor Nurun Nahar, a prenosi theguardian.com.

Iako ih je u početku smatrao bezazlenim, njegove bradavice su se sve više širile i onesposobljavale za rad. Zahvaljujući donacijama koje je primio iz svih krajeva sveta planira da pokrene vlastitu malu kompaniju.

(Telegraf.rs / theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki

    8. januar 2017 | 09:58

    Bas ga briga ima drva za potpalu

  • milicica

    10. januar 2017 | 08:45

    Uh,ovi indusi su najsmrdljiviji narod na svetu , kod njih nema sta nema, sve gadosti ovog sveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA