≫ 

ŠUMA SMRTI: Ovde se svake godine obesi više od 100 ljudi! Oni koji prežive, tvrde da ih da ih vuku demoni i zovu duhovi (FOTO) (VIDEO)

Ova je šuma popularna među planinarima i znatiželjnicima, iako postoji legenda da retko ko tu dođe, izađe ikad iz nje

  • 0
Foto: Wikipedia/ajari Foto: Wikipedia/ajari

U podnožju planine Fudži u Japanu nalazi se mračna i gusta šuma Aokigahara. To mesto jeze i užasa poznato je i pod imenom "more drveća" i "šuma smrti". Vlasti tamo svake godine pronađu tela 100 samoubica, uglavnom obešenih, a ta praksa se ponavlja još od 1971. godine.

Snimili su bizarno stvorenje na Krimu, niko ne zna da li je ovo Veliko stopalo ili velika prevara (VIDEO)

Službeno, to je mesto na kojem Japanci najčešće počine samoubistvo, a zašto je tako niko zapravo ne zna. Žrtve su većinom muškarci srednjih godina, a zanimljivo je kako se samoubistvo u toj zemlji povezuje s "časnim činom", pa svake godine život sebi oduzme 30 hiljada ljudi.

Šuma strašnija od bilo kog horor filma

Šuma koja se prostire na 30-ak kvadratnih kilometara mesto je gde zalazi tri tipa ljudi, kažu meštani. To su planinari, znatiželjnici - i oni koji ne planiraju da se živi vrate iz nje. Duž cele šume postavljeni su znakovi koje posetioce podsećaju na to, a na njima piše: "Život je dragoceni poklon koji ste dobili od svojih roditelja. Molim vas da mislite na svoje roditelje i svoju decu. Nemojte to držati u sebi, ne morate da patite sami".

Ispod se nalazi broj uvek otvorene telefonske linije za pomoć prema kojima je poziv besplatan, a u blizini je govornica. Napušteni automobili na parkingu su uobičajan prizor, kao i odbačena odeća i obuća.

Foto: Wikipedia/mtzn Foto: Wikipedia/mtzn

Sve je počelo sa budističkim monahom

Veruje se kako je prvo samoubistvo u šumi počinio budistički monah koji je želeo da "očisti" svoje telo tako da se izgladni do smrti. Ostali monasi su ga sledili, pa je nastala i top lokacija za smrt. U šumi navodno postoje mesta gde sunčevi zraci ne dolaze do tla, a ni vetar ne može da prodre između grana, prenosi Express.hr.

Veruje se kako se u šumi praktikovao i običaj "ubasute", prema kojem su porodice tamo odvodile svoje najstarije članove, kako bi na miru i bez opterećivanja drugih umrli. Njihove duše navodno danas dozivaju psihički nestabilne i nezadovoljne ljude u šumu.

Foto: Wikipedia/Alpsdake Foto: Wikipedia/Alpsdake

Duhovi i demoni privlače nesrećne u šumu

Ti se duhovi zovu jurei, a njihovi gresi i žaljenja navodno izazivaju melanholiju kod svakog ko zakorači u šumu. Demoni se navodno pojavljuju i u obliku Tengu-a, neobičnih bića koja klize između krošnji drveća.

Gvožđe u vulkanskom tlu na tom području navodno izaziva kvar GPS uređaja, pa se čak i iskusni planinari mogu da se izgube. Preživeli si često svedočili kako ih ona bukvalno "vuče" na jednu ili drugu stranu.

Foto: Wikipedia/Kazuhiko Maeda Foto: Wikipedia/Kazuhiko Maeda

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA