Pismo Amerikanca učiniće sve Srbe ponosnima!

Dirljivo je kad stranac toliko voli vašu zemlju

  • 6

Jedan Amerikanac, očigledno veliki zaljubljenik u našu državu i njene blagodeti, napisao je na drustvenoj mreži Redit dirljivu poruku, tačnije hvalospev o svojim doživaljajima Srbije.

JATKO DOBIO IME PO JATU: Makedonac se rodio u avionu JATA, od njih dobio doživotnu avio kartu, ali je nikada nije iskoristio (FOTO)

Tekst prenosimo u celosti:

"Pre četiri godine prvi put sam bio u Beogradu i oduševio me je. Od tada sam čak 18 puta bio u Srbiji, kod prijatelja. Imao sam zadovoljstvo da posetim Beograd, Novi Sad, Niš i da se vozim kroz prirodu.

Sada imam jako bliskog prijatelja u Srbiji, čija me je porodica maltene usvojila. Moje prijatelje i mene tretiraju kao kraljeve svaki put kad im dođemo u goste. Čak su nam dali i srpska imena.

Ja volim vašu zemlju, vaše ljude, vašu hranu, volim vaše piće pa čak i vašu šašavu muziku. Od kafana i splavova do skromnih kafića i mirnih zaseoka i prirode. Sve volim. Čak sam dosta čitao i o vašoj istoriji, novijoj i dalekoj.

Na putovanju vazom iz Budimpešte do Sofije moji prijatelji i ja smo čak morali da stanemo u Beograd, na 12 sati, da bismo jeli u našem omiljenom restoranu, Lokiju, i za večeru i za doručak. I kada je moj najbolji prijatelj i brat došao da me poseti dok sam živeo u Budimpešti, morao sam da ih odvedem do Srbije. Odmah su se zaljubili, kao i ja.

Putovao sam po celom Balkanu, ali ni jedna zemlja mi nije toliko dotakla srce kao Srbija. Želim da se zahvalim svim Srbima koji su mene i moje prijatelje Amerikance ugostili sa toliko ljubavi.

Apsolutno obožavam vašu zemlju i uvek sam srećan kada se u nju vraćam. U međuvremenu, idem da tražim mesto gde ima dobrih ćevapčića u mestu gde sada živim. Poželite mi sreću."

Reddit: Printskrin Reddit: Printskrin

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA