Deka mislio da je kupio običan stari sat i nikad ga nije nosio, a onda su mu rekli da vredi čitavo BOGATSTVO (VIDEO)

"Meni je moj pukovnik rekao da kupim Roleks sat pre nego se vratim u Ameriku"

  • 4

Koliko je važno čuvati sve stare kutije sa tavana i podruma dokazuje priča Petera Planesa iz Tuskona u Arizoni, koji je pronašao svoju staru kutiju sa "Roleksom", a kada ju je odneo na procenu shvatio je da ima pravo bogatstvo.

Koliko dugo možete da gledate u ove blještave fotografije? Na njima je "ružičasta zvezda", dijamant od 60 miliona dolara (FOTO)

On je na procenu doneo stari ručni sat iz 1960. godine marke GMT Master Model Roleks sa sve kutijom i papirima koji dokazuju njegovu autentičnost.

Peter je ovaj sat kupio pre 55 godina u Nemačkoj kada je tamo služio vojsku i to za samo 120 dolara (111 evra). Pored toga kupio je još jedan sat sa zlatnom dodatkom za svoga oca i platio ga 104 dolara (96 dolara). To je tada bilo puno novca, seća se on.

Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS

- Meni je moj pukovnik rekao da kupim Roleks sat pre nego se vratim u Ameriku, jer je mislio da je to najbolji sat ikad napravljen i da je Nemačka najbolje mesto gde on može da se kupi. Ovaj sat mi se baš dopao, a interesantno je da pre toga nikad nisam čuo za Roleks. Sada ga ne nosim, jer nosim moj jeftini sat, a ovaj čuvam kao uspomenu - rekao je on.

Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS

Antikvar je priznao da je bio veoma uzbuđen kada je video ovaj sat koji je Peter doneo, jer je to prvi GMT model Roleksa koji je ikad napravljen.

Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS Printskrin: Youtube/Antiques Roadshow PBS

On je Peteru priznao da je ovaj sat u svetu kolekcionara veoma vredan i tražen, te za njega može dobiti neverovatnih 35-45.000 dolara (skoro 42.000 evra). Ali to nije sve, budući da je Peter sačuvao svu papirologiju kao i originalnu kutiju, narukvicu i račun za njega, ceo komplet se može prodati za 75.000 dolara, odnosno skoro 70.000 evra.

Pogledajte Peterovu reakciju kada je ovo čuo:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rosa

    21. mart 2017 | 13:03

    Meni je120 dolara i danas velika cifra

  • Igor

    21. mart 2017 | 14:51

    120$ je 1960 godine bilo ko danas $987.58 2017 godine. A sad mu sat vredi 70000$ znaci cica ima cuku za Investiciju

  • Igor

    21. mart 2017 | 13:27

    Cica umalo da dobi srcku kad je cuo kalko vredi cuka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA