≫ 

Mafija ubija, ali i ćutanje: Na Siciliji se organizuje "mafijaška tura" za turiste, svi hrle u grad Korleone (FOTO)

Turisti mogu da posete i mesta u kojem su boravili istorijski poznati mafijaši kao što je grad Korleone

  • 1

Italijanska turistička agencija u gradu Trapani, u zapadnom delu Sicilije, došla je na ideju da organizuje "mafijašku turu" obilazak nekoliko lokacija povezanih s tom kriminalnom organizacijom, što je izazvalo nezadovoljstvo lokalnih vlasti, preneo je danas list Republika.

NAJGENIJALNIJI MAFIJAŠKI BOS IKADA: Policija nije ni znala za njega, a on vladao carstvom Koza Nostre (FOTO)

Vlasnik agencije Djani Griljo napisao je na sajtu "Mafija tura Antimafija tura" (Mafia Tour Atimafia Tour) u pokušaju da stiša raspravu ali je polemika nastavljena.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

"To je ludost i uvreda za ceo grad", izjavio je gradonačelnik Trapanija Vito Damiano, koji je zatražio zatvaranje sajta "Esay Trapani" koji organizuje te ture.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Griljo je indirektno odgovorio na sajtu da se tura organizuje u cilju informisanja i "potrage za istinom" o mafiji.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Osećamo potrebu da obavestimo turiste koji obilaze Siciliju da saznaju šta je to mafija. Naša mafijaška tura je zapravo akcija protiv mafije - naveo je Griljo.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Moto te ture je "Mafija ubija ali i ćutanje", stih pesnika i novinara Pepina Impastata, koji je rođen u mafijaškoj porodici i koga je u 30. godini 1978. godine ubila sama mafija.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

"Mafijaška tura" se organizuje pola dana ili ceo dan. Obuhvata obaveznu posetu muzeju posvećenom mafiji u Salemi, malom mestu na oko 20 kilometara od Trampanija.

Muzej nudi eksponate koji objašnjavaju odnose mafije s politikom i religijom, kao i ubistva, nezakonite radnje i novinske članke posvećene Koza nostri.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Turisti mogu da posete i mesta u kojem su boravili istorijski poznati mafijaši kao što je grad Korleone gde su bili Toti Rina i Bernardo Provencano ili Kastelvetrano, grad Matea Mesina Denara, za kojem se smatra da je sadašnji vođa sicilijanske mafije.

U Italiji postoje četiri organizovane kriminalne grupe. N'drangeta važi za najjaču i najokrutniju, a ostale su sicilijanska Koza nostra, napolitanska Kamora i Sakra korona unita iz Apulije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs /Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Medja tani

    25. mart 2017 | 19:02

    Ее људи јел ово вук караџић. На слици.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA