Misteriozne smrti Rokfelerovih: Ubistva, samoubistva i kanibalizam, priču o bogatstvu moćne porodice prate tragedije (FOTO)

Vinifred Rokfeler je počinila samoubistvo nakon što je ubila svoje dvoje dece u njihovoj kući u Grinviču

  • 3

Rokfeleri su jedna od napoznatijih američkih dinastija, ali među pričama o bogatstvu i poslovnim uspesima su i priče o tragedijama, od ljubavnica i depresija, do kanibalizma, optužbi za ubistvo, lažnog predstavljanja...

Rokfelerova ćerka otkrila mračne tajne najbogatije porodice na svetu!

Tvorac porodičnog bogatstva Džon D. Rokfeler poživeo je 97 godina, a neki od njegovih potomaka rano su okončali živote u tragičnim okolnostima.

Jedna od prvih tragedija koja je pogodila porodicu dogodila se 1951. kad je Džonova davna rođaka Vinifred počinila samoubistvo nakon što je ubila svoje dvoje dece u njihovoj kući u Grinviču. 

Deset godina kasnije Majkl Rokfeler, 23-godišnji sin njujorškog guvernera Nelsona, umro je u misterioznim okolnostima dok je kupovao autohtone umetnine na Novoj Gvineji, njegov kanu se prevrnuo na reci, telo nikad nije bilo pronađeno, a verovalo se kako je uspeo da dopliva do obale gde su ga pojeli kanibali.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I smrt njegovog oca, Nelsona, koji je u četiri mandata bio guverner Njujorka, bila je misteriozna. Umro je od srčanog udara kod kuće 1979. godine, u 70. godini života, u društvu svoje 25-godišnje asistentkinje Megan Maršak sa kojom je bio u vezi, a ona je navodno čekala sat vremena pre nego je pozvala pomoć, nakon što je bivši američki podpredsednik preminuo.

Godinu pre Nelsonove smrti, njegov brat Džon Rokfeler III je poginuo u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo njegovo vozilo, a koja se dogodila nedaleko od porodičnog imanja Pokantiko Hils.

Ali ipak najveći skandal vezan za Rokfelere zapravo ne uključuje nijednog člana porodice. Prevarant i ubica Kristijan Gerhartšrajter uspeo je ući u srce umetničkog sveta predstavljajući se kao Klark Rokfeler. Njegova zamršena mreža laži raspala se kad je oteo vlastitu ćerku tokom borbe za starateljstvo i konačno je osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo Džona Sohusa, sina svoje bivše stanodavke. Lažni Rokfeler osuđen je na 27 godina zatvora.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA