Ove države i gradovi će vam platiti da se tamo doselite: Suma ide do 27.000 evra, samo postoji caka (FOTO)

Zbog tako malo stanovnika, žele da privuku nove ljude i zbog toga nude zemljište samo da dođete

  • 3

Ako želite promenu ritma i dosadila vam je monotonija vašeg grada, zašto da se ne odselite? Naravno, preseljenje je stresno i skupo, ali postoje i neka mesta koja će vam čak i platiti da se kod njih preselite. Portal Grunge odabrao je samo nekoliko takvih.

Mapa najzanimljivijih mesta na svetu: Jedno određeno morate da posetite u svakoj zemlji, a evo koje u Srbiji (FOTO)

Aljaska

Volite tamne zime i mnoštvo golog tla? Preselite se na prekrasnu Aljasku. Zbog klime i udaljenosti, Aljaska sa zadovoljstvom podstiče građane da se dosele. Svaki stanovnik Aljaske dobija 1.850 evra samo zato što živi tamo. Čak i novorođenčad dobijaju tu svotu novca. Stoga, ako vam se sviđaju planine, ribarstvo i leta koja ne prelaze 18 stepeni Celzijusa, razmislite o životu na severu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Nju Heven, Konektikat

Kad razmislite o Univerzitetu Jejl, zamišljate bogate belce kako raspravljaju o aktualnoj politici u sobama za sastanke brojnih tajnih društava. Međutim, stvarnost je mrvicu drugačija. Nju Heven, dom uglednog univerziteta, ima problema sa zločinima i nedavno je bio drugi najopasniji grad srednje veličine u SAD. Zbog toga grad nudi 9.260 evra beskamatne pozajmice za kupovinu prve nekretnine, a ako živite duže od pet godina, istu pozajmicu će vam oprostiti.

Možete dobiti 27.800 evra za energetsku obnovu nekretnine, a ako živite duže od 10 godina, ni tu pozajmicu ne morate vraćati. Čak i srednjoškolcima koji imaju dobre ocene nude školovanje u bilo kojoj školi unutar Konektikata.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Baltimor

Još jedan grad koji ima problema sa kriminalom je Baltimor. Proglašen je sedmim najopasnijim gradom u SAD, a postao je slavan i po brutalnoj seriji "Žica". Potencijalnim doseljenicima nude 4.630 evra za kupovinu nekretnine, a ako želite da kupite napuštenu kuću, bilo gde u gradu, nude 9.260 evra, prenosi Express.hr.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Detroit

Svi već znaju da je Detroit grad duhova, barem ako ste pogledali bilo koji spot za Eminemovu pesmu. Liv Dauntaun program je koji omogućava ljudima da kupuju nekretnine u središtu grada. Ako kupujete nekretninu, dobićete 18.530 evra zajma koji, pod određenim uslovima, nećete morati da vratite.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Većina Kanzasa

"Toto, mislim da nismo više u Kansasu", rekla je Doroti iz knjige "Čarobnjak iz Oza". Sličnu izjavu su ponavljali brojni bivši stanovnici te savezne države i oni to sada žele promeniti. Grad Linkoln daće vam, potpuno besplatno, komad zemlje za gradnju porodične kuće. Ali država nudi i poreske olakšice ili otplatu studentskih kredita, samo se odlučite da živite u ruralnom delu zemlje.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Nju Ričlend, Minesota

Da Kansas nije jedini, dokazuje Nju Ričlend koji nudi zemlju za gradnju porodične kuće. Stoga, ako vas privlači život u samoći na debelom minusu, možda je to pravo mesto za vas.

Pipeston, Manitoba

Nije samo Amerika očajna zbog nedostatka stanovnika. Čak i Kanada ima problema sa odlaskom stanovnika i zbog toga Pipeston u Manitobi nudi zemljište. Istini za volju, zemljište nije besplatno, ali avans od 690 evra rezerviše zemlju, a kupovina je samo dodatnih 7 evra. Osim toga, ako se odlučite na pokretanje sopstvenog biznisa, nude 22.195 evra podsticaja.

Ostrvo Matsujker, Tasmanija

Ako volite samoću, ali vam ne odgovaraju severne klimatske prilike, razmislite o južnim vremenskim prilikama. Ostrvo Matsujker, nedaleko od južne obale Tasmanije, svake godine traži par volontera koji će živeti mesecima u potpunoj samoći. Volonteri moraju da podnose redovne izveštaje o vremenu, da održavaju svetionik i jednostavno da pripaze na infrastrukturu, prenosi Express.hr.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Selo Mišima u Japanu

Selo ima velikih problema sa stanovništvom. Ostalo je samo 400 ljudi i većinom su starci. Kako bi malo povećali broj stanovnika, nude oko 740 evra za preseljenje i dodatnu mesečnu pomoć za navikavanje na život. Ako ste samci, platiće vam nekoliko izlazaka, ako imate dete platiće školovanje. Povrh svega nabrojanog, dobićete vlastitu kravu.

Ostrvo Pitkairn u Južnom Pacifiku

Jedan od najudaljenijih ostrva na svetu ima samo pedesetak stanovnika. To je, ukratko, Pitkairn. Zbog tako malo stanovnika, žele da privuku nove ljude i zbog toga nude zemljište samo da dođete. Usprkost tako primamljivoj ponudi, do sad je samo jedna osoba prihvatila i došla na ostrvo. Možda zato što imaju samo jednu prodavnicu koja radi tri dana u nedelji i sve mora da se naručuje sa Novog Zelanda svaka tri meseca.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA