≫ 

Kada psi stave rep između nogu, pokušavaju da vam pošalju ovu poruku (VIDEO)

Spuste glavu i stave rep između nogu da bi vlasniku izgledali kako se kaju i da se pokažu manje snažni

  • 0
https://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI Printskrin: Youtube/foodplot

Naučnici kažu da razumiju psihološke razloge zašto psi stavljaju rep između nogu kad su učinili nešto što ne smeju, piše Dejli mejl.

Umrla Miška "I Love You": Najpoznatijeg haskija na svetu nećemo zaboraviti (VIDEO)

Svaki vlasnik psa poznaje ovaj pseći gest ako je ljubimac učinio nešto loše. Vodeći stručnjak za ponašanje pasa tvrdi da su psi svesni svog lošeg ponašanja i da je pokazivanje krivice nakon toga znak izvinjenja.

Spuste glavu i stave rep između nogu da bi vlasniku izgledali kako se kaju i da se pokažu manje snažni, otkriva ekspert, profesor Nejtan Lents.

Psi su ovo ponašanje nasledili od vukova koji će kazniti životinju iz čopora izbegavanjem ako je prešla granicu prihvatljivog ponašanja grupe.

Foto: Tumblr.com Foto: Tumblr.com

Ne žele da mu se zameri ili da budu izolovani

Ovaj oblik discipline boli pse i vukove jer mrze da budu izolovani i teže harmoničnoj integraciji. Profesor Lents koji predaje molekularnu biologiju na Džon Džej koledžu u Njujorku, piše o ovome na blogu časopisa Psychology Today.

Kaže da je to vrlo zanimljiv fenomen koji ide dalje od odnosa pas-čovek i ustvari otkriva poprilično o prirodi komunikacije. I puno je složenije nego što se misli.

Lents piše da su psi nasledili ovakvo ponašanje i koriste ga nakon svake situacije koja rezultira kaznom. Kao društvene životinje, teže harmoniji u odnosu u grupi pa je zanemarivanje ili izolacija za njih izuzetno bolna, prenosi Telegram.hr.

Mladi vukovi počinju da pokazuju gest izvinjenja čim počne njihova integracija sa drugim vukovima.

Svojevremeno internetom je kružio snimak Denvera, psa koji je postao sinonim za "krivog psa".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA