Svaki predsednik Francuske bio je ljubavnik: Sve afere koje su se dešavale iza vrata Jelisejskih polja (FOTO)

Francuzi su navikli da njihovi šefovi država imaju ljubavne afere, i da budu upućeni u privatni život i ono što se dešava iza vrata Jelisejskih polja

  • 2

Šta je zajedničko francuskim predsednicima, Valeri Žiskaru D’Estenu, Fransoa Miteranu, Žaku Širaku, Nikoli Sarkoziju i Fransoa Olandu? Ljubavne afere. Ni dvoje kandidata za novog predsednika, Emanuel Makron i Marin Le Pen, ne zaostaju za njima. Doduše, skandali sa ljubavnicama ljudi na funkcijama u Francuskoj, postali su normalna pojava. Neki bi rekli čak i poželjna.

 

Makron, favorit za predsednika Francuske: Svi pričaju o njegovoj 25 godina starijoj ženi. Zavela ga je kao nastavnica kada je bio maloletan (FOTO)

 

Sve o Marin Le Pen, favoritu za predsednika Francuske: Tvrdi da je Kosovo srpsko, podržava Putina i trn je u oku Evropi!

 

Tri mistične stvari zbog kojih se zna ko će da bude novi predsednik Francuske (FOTO)

 

Francuzi su navikli da njihovi šefovi država imaju ljubavne afere, i da budu upućeni u privatni život i ono što se dešava iza vrata Jelisejskih polja.

 

Istorija preljubništva u Francuskoj postoji još iz vremena Luja 16 i Marije Antoanete, a tu tradiciju su nastavili i D'Esten, Mediteran, Širak, Sarkozi i Oland. Francuski je jezik ljubavi i Francuzi su poznati po svojoj strasti, tako da je to moguće uzrok preljuba, kako kod lidera, tako i običnih ljudi.

 

Privatni život predsednika Francuske odavno više nisu tajna.

 

 

 

VALERI ŽISKAR D’ESTEN

 

Foto: Wikimedia / White House Staff Photographers

Foto: Wikimedia / White House Staff Photographers

 

Bio je predsednik Francuske od 1974. do 1981. D'Esten se 1952. godine oženio sa svojom rođakom An-Ajmon Sovaž, ćerkom grofa.

 

Valeri Žiskar D’Esten je jednog septembarskog praskozorja 1974, vraćajući se iz noćnog provoda, za volanom "ferarija", pozajmljenog, udario u kamionet raznosača mleka. Govorilo se da je mlekar bio toliko ljut da je predsedniku opalio šamar, pišu "Večernje novosti".

 

Tad je, navodno, u D’Estenovom društvu bila glumica Marlen Žober, za koju se pričalo da je njegova ljubavnica, što je ona demantovala. Za predsednika se vezuje i afera s fotografom Mari Lor de Deker. D’Esten je sam, u svojoj knjizi, nagovestio kako bivša britanska princeza Dajana "nije bila neosetljiva na njegov šarm". Kasnije je demantovao da je s njom bio u bilo kakvoj vezi.

 

FRANSOA MITERAN

 

Miteran je bio na čelu Francuske od 1981. do 1995. godine, i od svih predsednika bio je najduže na vlasti. Ostaće upamćen po njegovoj politici vođenja zemlje prema čvrstoj evropskoj integraciji.

 

Ispočetka je politički pripadao nekoj vrsti centrista - srednjelinijaša, ali je vremenom sve više postajao levičar, a od 1956. postao je žestoki kritičar režima Šarla de Gola, kome se 1965. na predsedničkim izborima hrabro suprostavio kao zajednički kandidat socijalista i komunista. Kako je u prvom krugu osvojio 32 % glasova, primorao je de Gola na drugi krug izbora, što je za ono vreme bilo veliko iznenađenje.

 

Foto: Wikimedia/SPC 5 James Cavalier, US Military

Foto: Wikimedia/SPC 5 James Cavalier, US Military

 

ANA JE BILA LJUBAVNICA FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Ćutala sam 20 godina, ali sada ću svetu ispričati sve (FOTO)

 

Ipak, pored svoje političke veštine i znanja, ostaće upamćen i po ljubavnim aferama. Kao što je bio tajnovit što se tiče prvih godina njegovog političkog života, tako je bio tajnovit i što se tiče njegovog porodičnog života. Tek nakon što je umro, procurilo je u javnost da je godina imao ljubavnicu - Anu Pinžo, sa kojom je imao i ćerku i da je sve vreme svog predsednjikovanja vodio dvostruki život.

 

Velika ljubav Miteranovog života prošle godine objavila je 1.218 njegovih ljubavnih pisama koje je primila tokom njihove 33 godine duge veze. Poslednja pisma su iz 1995. Nastala su nakon što je Miteran napustio Jelisejsku palatu.

 

– Srećan sam što mogu misliti na tebe i voleti te. Bila si sreća mog života - reči su kojima je završio zadnje pismo.

 

Pinžo je imala samo 14 kada je njen otac, jedan od visokih službenika automobilske kompanije, Miterana doveo u njihovu kuću, nakon golf meča odigranog u Hosegoru, letovalištu na jugozapadu Francuske.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Miteran je u to doba već bio 20 godina u braku s Daniel, s kojom je imao dvojicu sinova i iza sebe četiri ministarska mandata – i samo godinu manje od Aninog oca.

 

Šest godina nakon tog susreta počeli su vezu koju su nastavili i za vreme njegovog predsedničkog mandata od 1981. do 1995. pa sve do njegove smrti od karcinoma prostate 1996. Plod njihove ljubavi bila je devojčica Mazarin.

 

Takođe, švedska novinarka Kristina Forne je priznala da je za sve to vreme, tokom dugih petnaest godina, bila Miteranova ljubavnica.

 

ŽAK ŠIRAK

 

Žak Rene Širak je bio predsednik Francuske u dva mandata, od 1995. do 2007, godine. Pre toga bio je gradonačelnik Pariza. I on je bio poznat kao ženskaroš.

 

- Bilo je žena koje sam mnogo voleo, što diskretnije moguće - priznao je jednom Širak.

 

Žak Širak, bivši predsednik Francuske. Foto: Profimedia

Žak Širak, bivši predsednik Francuske. Foto: Profimedia

 

Pratio ga je glas da je veliki ljubavnik, ali i ne baš sjajna švalerska reputacija, jer mu je ulica nadenula nadimak "pet minuta, zajedno s tuširanjem". U raznim verzijama, vremenska odrednica je varirala od tri do petnaest minuta.

 

Njegove navodne ljubavnice bile su filmska glumica Klaudija Kardinale, čija je veza opisana u knjizi Širakovog ličnog vozača, Žan Kloda Limona. Napisao je i da us žene konstantno ulazile u njegovu kancelariju.

 

NIKOLA SARKOZI

 

Nikola Pol Stefan Sarkozi de Nađ-Boča bio je predsednik Republike Francuske od 2007-2012. godine. Nikola Sarkozi je drugi sin oca Mađara Pola Sarkozija de Nađ-Boče i majke Francuskinje Andree Mala.

 

Kao pravi sin Palija Sarkozija, koji je u svojim memoarima pisao kako je "skakao sa žene na ženu", ne razmatrajući da li se radi o dadiljama ili sekretaricama, Nikola Sarkozi je lepšem polu posvećivao posebnu pažnju. Mediji pišu da je svojoj prvoj supruzi Mari Dominik Kulioli bio veran dok su mu bile potrebne njene korzikanske veze da postane gradonačelnik grada Nejia na Seni.

 

Foto: Tanjug/AP Photo/ Michel Euler

Foto: Tanjug/AP Photo/ Michel Euler

 

Ubrzo mu je dosadila jednoličnost i pažnju je skrenuo na ženinu najbolju drugaricu Sesiliju Atijas, koja je u to vreme takođe bila udata. Prvo su se krili neko vreme, a zatim su otvoreno počeli da izlaze. Zbog bolesti Mari Dominik, Sarkozi je ostao sa njom u braku do 1996. godine, kada je napokon mogao da ozakoni svoju vezu sa Sesilijom, preneo je Sputnjik.

 

Međutim, da je ljubav najlepša samo dok je zabranjena govori i to da su njegove oči odmah počele da se zaustavljaju na drugim ženama. Pripisivali su mu vezu sa suprugom jednog od ministara dok je još bio šef Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i vezu i sa ćerkom Žaka Širaka — Klod. Jedno vreme je francuskog predsednika zvao „tata“, iako je bio zvanično oženjen. Pokušao je čak da zavede i Olandovu, u to vreme voljenu, Valeri Trirveler. Tabloidi su pisali da je bio odbijen pa je uzviknuo: „Šta ona misli ko je!?“

 

Nije dugo ostao sam u Jelisejskoj palati. Ubrzo je sreo pevačicu i manekenku Karlu Bruni, koja se u početku svoje karijere proslavila obnaženim fotografijama, i brže-bolje se oženio. Smatra se da je upravo ona bila ta koja je uvela paparace u Jelisejsku palatu. Ponašala se po principu „nemam šta da krijem“, što baš i nije išlo u korist francuskom predsedniku i što se osetilo na njegovom rejtingu.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Javnost se seća i navodne SMS poruke koju je, nedelju dana pre venčanja s Karlom, Sarkozi poslao Sesiliji, s obećanjem da će sve anulirati, ukoliko mu se vrati. Sesilija se nije vratila, on se venčao s Karlom, a onda im se rodila i kćerka Đulija.

 

FRANSOA OLAND

 

Odlazeći predsednik Fransoa Oland na funkciji je bio od 2012. godine kada je pobedio Nikolu Sarkozija, tadašnjeg predsednika. U istoriji će ostati upamćen kao najpopularniji i najkritikovaniji predsednik Francuske. Takođe, izuzetno je srozao rejting Socijalsitičke partije.

 

Uvek drugi pored svoje nevenčane supruge Segolen Roajal, njegov ego je strašno trpeo. Ona je bila ta koja je bila vođa, miljenica predsednika Fransoa Miterana, prva žena kandidat za predsednika Francuske. Međutim, nakon njenog poraza od Nikole Sarkozija 2007. godine, bio je njegov red da okuša sreću u borbi za Jelisejsku palatu.

 

Čim je pobedio, osetivši da je došlo vreme da izađe iz senke svoje jake supruge, on otvoreno počinje da se viđa sa novinarkom Valeri Trirveler, koja je u to vreme bila udata i imala troje dece, piše Sputnjik. Segolen ga je isterala iz kuće, a on je Valeri uveo u Jelisejsku palatu kao prvu damu.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Umorivši se od intriga bivše i trenutne nevenčane žene, predsednik je odlučio da nađe oduška sa strane. Svet su obišle fotografije Fransoa Olanda kako na motociklu ide u zagrljaj novoj ljubavnici glumici Žili Gaje. Na paparaco fotkama se vidi kako Oland sa kacigom za motocikl napušta zgradu u kojoj se sastajao sa glumicom. Predsednik je na sastanke išao u pratnji samo jednog telohranitelja, koji je, po tvrdnjama lista, paru donosio i kroasane.

 

Nakon ovog skandala, Valeri je pokupila stvari i napustila Jelisejsku palatu. Kao osvetu uskoro je napisala knjigu „Hvala za taj trenutak“ u kojoj je razobličila legende o Olandu i time mu oborila i tako nizak rejting. Ona je pokušala čak i da se ubije progutavši pilule za spavanje, ali su uspeli da je spasu.

 

Ispostavilo se da je s glumicom Gaje mnogo više nego što se u prvi mah mislilo. Magazin „Klozer“ je bio objavio da njihova saga traje čak dve godine, što znači da je započela i pre nego što je Oland došao na predsedničku funkciju.

 

Foto: Wikipedia/Mireille Ampilhac, AP/Tanjug

Foto: Wikipedia/Mireille Ampilhac, AP/Tanjug

 

Fransoa Oland broji poslednje dane u Jelisejskoj palati, gde sada živi sa Žili Gaje, a kome ide na motoru u poznim noćnim satima, ne zna se. On je predsednik koji apsolutno ni po čemu neće ostati upamćen u narodu kada je politika u pitanju.

 

MAKRON I LE PEN

 

Privatni životi Makrona i Le Penove dosad se nisu drastično razlikovali od prethodnik predsednika.

 

Emanuel Makron je u ljubavnoj vezi sa 24 godina starijom Brižit Tronje. Bila je njegova nastavnica u srednjoj školi. Prvi put su se upoznali kada je imao 15 godina, a počeli su da se zabavljaju kada je napunio 18.

 

Njegovi roditelji su se u početku protivli ovoj vezi jer su mislili da je naprimerena, ali je par ostao zajedno i venčali su se 2007. godine. Živi sa svojom ženom i njeno troje dece iz prethodnog braka.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

U knjizi koju je objavio prošle godine, Makron je sam opisao svoju vezu sa Brižit kao tajnu i često pogrešno protumačenu.

 

On ima 39, ona 64 godine: Ako pobedi, njegova profesorka postaje prva dama. Kažu da je Makron gej u braku sa "barbikom u menopauzi" (FOTO) (VIDEO)

 

Brižit je bila udata u vreme kada su se upoznali, a sa svojim, tada učenikom, Makronom se zbližila dok su zajedno radili na jednom školskom projektu. Kako piše list “Le Parisien”, koji je razgovarao sa bivšim Makronovim prijateljima iz razreda, Emanuel je bio njen ljubimac.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Marin Le Pen se dvaput udavala, i iz prvog braka ima troje dece. Sada se zabavlaj sa Lusiom Aliotom, svojim stranačkim kolegom. Prvi i drugi suprug su, takođe, bili članovi Nacionalnog fronta.

 

Sa Aliotom je u vezi od 2009. godine, a on je isto razveden i ima dvoje dece. Ona i Aliot nemaju decu zajedno.

 

Ovo je dečko čelične Le Pen, posle dva braka i troje dece: Ako ona pobedi, on ne ne želi postane "prvi gospodin" (FOTO)

 

(L.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA