≫ 

Ovaj japanski dvorac možete posetiti ako pobedite u nagradnoj igri: Posluga će vam ispunajvati sve želje, a čuvaće vas nindže (FOTO)

Pobednici nagradne igre u dvorac će ući sredinom maja. Obućiće kimona, dobiti poslugu, a nindže će služiti kao njihova "lična garda"

  • 2

Jedan japanski grad dosetio se kako da privuče turiste u slabo posećeni dvorac, a ideja je i više nego dobra. Ukoliko imate sreće možete provesti noć u sjajnom japanskom dvorcu u kojem ćete na raspolaganju imati poslugu, a oko vas će šetati, ni manje ni više nego, nindže.

Francuski zamak godišnje poseti više stranih turista nego celu Srbiju (FOTO)

Foto: Wikimedia/小池 隆 Foto: Wikimedia/小池 隆

Gradske vlasti Nagasakija, u saradnji sa agencijom za iznajmljivanje nekretnina, raspisale su nagradnu igru u kojoj je glavna i jedina nagrada noćenje za dve osobe u dvorcu Hirado. Ideja koja se krije iza svega jeste želja vlasti da dvorac "otvore" javnosti i da ljudi počnu sve više da ga posećuju.

Foto: Wikimedia/小池 隆 Foto: Wikimedia/小池 隆

Hirado je sagrađen 1599. godine na maloj planini. U njemu je nekada boravio klan Matsura i to u vreme kad su zemljom vladali šoguni (nosioci vojne vlasti u Japanu). Stoga je dvorac još prepun starih originalnih mačeva, oklopa, ali i nadgrobnih spomenika u okolini.

Foto: Wikimedia/Fg2 Foto: Wikimedia/Fg2

U to vreme prisutne su u životu bile i nindže, zadužene za špijuniranje, sabotiranje, ubijanje i druge nečasne radnje, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Foto: Wikimedia/Heartoftheworld Foto: Wikimedia/Heartoftheworld

Pobednici nagradne igre u dvorac će ući sredinom maja. Obućiće kimona, dobiti poslugu, a nindže će služiti kao njihova "lična garda".

Foto-ilustracija: Profimedia/DEFD Foto-ilustracija: Profimedia/DEFD

Možda ne bi bilo loše nešto slično organizirati na srpskim dvorovima. Pa da bar na trenutak vidimo kako je to živelo naše plemstvo.

Foto: Wikimedia/小池 隆 Foto: Wikimedia/小池 隆

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA