Tajni dnevnik princeze Dajane: Sve je bilo obavijeno velom misterije, u 4. mesecu trudnoće sam se bacila sa stepenica (FOTO) (VIDEO)

"Ja nisam razmažena, samo sam želela da me neko razume, da me ostave na miru da se prilagodim na moju novu ulogu, ali niko nije hteo da me sasluša"

  • 19

Objavljeni su transkripti audio snimaka koje je princeza Dajana slala Endruu Mortonu, autoru njene biografije "Diana: Her True Story", u kojima mu je pričala o svom venčanju i braku sa princom Čarlsom (68) kao i o njegovoj aferi sa Kamilom Parker Bouls.

 

Ceo svet je zaplakao kada je poginula princeza Dajana: Otkriveni jezivi detalji o automobilu smrti i prve reči sinova kada su čuli da je mama mrtva (VIDEO)

 

Ona je odlučila da ispriča svoju priču, a Mortonu je snimke slala preko posrednika, jedini uslov joj je bio da se ne sazna kako je ona odavala ikakve informacije.

 

– Venčali smo se u sredu. U ponedeljak (27. jula 1981.) smo bili na poslednjoj probi i već tada su sve kamere bile uperene u nas i shvatila sam kako će izgledati moja svadba. Isplakala sam oči. Slomila sam se i to zbog raznih stvari. Čak je i priča s Kamilom postala aktuelna tokom naše veridbe. Očajnički sam pokušavala da se zrelo odnosim prema celoj situaciji, ali nisam imala nikakvih osnova za tako nešto i nisam ni sa kim mogla o tome da pričam – rekla je Dajana i prisetila se kako su ona i Čarls bili veoma umorni na dan venčanja.

 

On joj je veče pre "velikog dana" poslao prsten i poruku u kojoj je pisalo: Veoma sam ponosan na tebe i kada sutra dođeš u crkvu, ja ću te čekati pred oltarom. Samo ih sve gledaj u oči i "sredi ih".

 

 

Dajana je noć pre svadbe imala i jednu od svojih gorih bulimičnih epizoda.

 

Pojela sam sve što sam mogla da pronađem. Niko nije razumeo šta se događa. Sve je bilo obavijeno velom tajne. Te večeri bilo mi je "zlo kao papagaju", a to je bio i pokazatelj stvari koje slede – ispričala je.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Uoči same svadbe bila je jako mirna.

 

– Bila sam vrlo, vrlo mirna, smrtno mirna. Osećala sam se kao jagnje koje vode na klanje. Nisam mogla ništa da uradim. Uoči venčanja provela sam svoju poslednju noć slobode sa sestrom Džejn u Klarens Hausu – poverila se Mortonu.

 

 

Prisetila se kako je, dok je koračala prema oltaru, pogledom tražila Kamilu, jer je znala da je tamo negde.

 

Sećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog budućeg supruga da nisam mogla da skrenem pogled s njega. Zaista sam mislila da sam najsrećnija devojka na svetu. On će se brinuti o meni do kraja živoa. Eto, veoma sam pogrešila sa tom pretpostavkom – prisetila se.

 

 

Dajana je tokom poziranja nakon venčanja shvatila i da je pred njom velika uloga, ali ona nije znala šta će trebati da radi i zbog toga ju je hvatala panika.

 

– Nikada nisam zaista pokušala da otkažem venčanje, ali najgori trenutak došao je kada smo došli u Brodlends, gde smo proveli prvi deo našeg medenog meseca. Mislila sam da sam samo loše volje i imala sam veliku nadu u sebi, koja je nestala kroz dan ili dva. Tokom prvog dela medenog meseca, Čarls je čitavo vreme čitao knjige koje smo onda morali da tokom ručka analiziramo, a na drugom delu medenog meseca, koji smo proveli na jahti, svake večeri smo morali da zabavljamo sve najbitnije ljude u zemlji. Uopšte nismo imali vremena za sebe i veoma sam teško to prihvatala – rekla je.

 

Tada je imala i najvećih problema sa bulimijom. Prežderavala se i dve sekunde kasnije povraćala. Zbog toga je imala i problema sa emocijama pa je gotovo čitav medeni mesec provela u suzama.

 

Foto: Profimedia/Press Association

Foto: Profimedia/Press Association

 

Posle medenog meseca, Dajana je postala opsednuta Kamilom i sanjala ju je gotovo svake noći. Čarls je Dajani doveo i psihijatra, ali on joj nije mogao pomoći i njoj je stalno bilo sve gore i gore.

 

Problem je bio što su svi mislili da ću se priviknuti da sam Princeza od Velsa preko noći. Sa mnom su se vi ponašali kao da sam od stakla, ali ja sam se i dalje prema svima ponašala isto – rekla je i prisetila se kako je njenom suprugu majka uvek bila bila na prvom mestu, onda baka, a tek onda ona.

 

– Morali su da mi objasne da je to normalno, jer, glupe li pomisli, ja sam uvek mislila da čoveku supruga mora da bude na prvom mestu pa tek onda svi ostali – pričala je Dajana.

 

– Tada sam i smršala najviše nego ikad pa su ljudi čak počeli i da komentarišu moj izgled. Bila sam toliko depresivna da sam pokušala da isečem vene – priznala je Mortonu.

 

Tada se vratila u London i sva sila psihoanalitičara i psihijatara pokušala je da joj pomogne pa su je stavili na terapiju Valijumom i kako je rekla, "svim ostalim lekovima".

 

Foto: Wikimedia/Gegodeju

Foto: Wikimedia/Gegodeju

 

Ipak, na kraju je sama Dajana rekla lekarima da joj ne trebaju lekovi već samo vreme da se navikne na svoju novu ulogu. Situacija joj se ipak naglo poboljšala kada je u oktobru saznala da je trudna. Ipak, zbog bulimije i stalnih obaveza, trudnoća joj je bila jako teška.

 

Zbog svega toga, kraljevska porodica gledala je na nju kao na problem i svi su govorili "jadni Čarls".

 

Osim toga, Dajana je otkrila i kako nekoliko godina posle svadbe s Čarlsom nije razgovarala sa svojom majkom, jer se osećala kao da ju je izdala tokom venčanja.

 

– Stalno je plakala i govorila da ne može da se nosi s pritiskom. Ja sam ipak mislila da sam ja bila ta koja je pod pritiskom, jer sam se ja udavala. Strašno me izneverila – otkrila je Dajana.

 

 

Takođe, u ovim "tajnim dnevnicima" voljene engleske princeze otkriva se još jedan stravičan detalj. Te 1991. godine bila je toliko skrhana zbog toga što je znala da Čarls uprkos svemu i dalje nastavlja svoju tajnu vezu sa Kamilom, da je odlučila za još jedan radikalan potez.

 

- Bila sam četiri meseca trudna sa Vilijamom i bili smo u Norfolku kada sam jednostavno odlučila da se bacim niz stepenice, želeći da moj muž obrati pažnju na mene i da me sasluša. Rekao mi je samo "Ne želim da te slušam, stalno mi ovo radiš, idem da jašem" i ja sam se bacila niz stepenice - ispričala je princeza Mortonu i otkrila da je ipak nije izgubila bebu, ali da ju je Čarls od tada još više ignorisao.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Kasnije je rekla da je Čarls čak i kraljici otkrio da ona boluje od bulimije, pa je kraljica upravo to iskoristila kao glavni izgovor za krah prinčevskog braka.

 

- Ja nisam razmažena, samo sam želela da me neko razume, da me ostave na miru da se prilagodim na moju novu ulogu, ali niko nije hteo da me sasluša - očajnički je pričala ona.

 

- Jednom prilikom nisam jela danima i prosto sam se onesvestila. Kako se nikada ranije u životu nisam onesvestila, uhvatila sam Čarlsa za ruku i rekla "Dragi, mislim da ću da nestanem" i pala dole. On je samo nastavio kao da se ništa nije desilo, a čak je kasnije insistirao da uveče tog dana idem i na zvaničan prijem iako su lekari rekli da ne idem - objašnjava ona svoj život na dvoru.

 

Foto: Profimedia/Abaca

Foto: Profimedia/Abaca

 

I tako dan za danom sve je više tonula u bulimiju, sve više mršavila, sve manje spavala. Sa druge strane u javnosti je izgledala smireno, smerno i narod Engleske ju je strašno voleo, iako je ona sebe razapinjala iznutra jer je sve više bila ubeđena da nije dorasla ulozi u kojoj se našla.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Tako je bilo sve do avgusta 1996. kada se prinčevski par konačno razveo, ali princeza tužnog osmena nije dugo poživela u svojoj novostečenoj slobodi, budući da je već sledeće godine, takođe u avgustu, tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći u tunelu u Parizu.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Н. С

    13. jun 2017 | 14:40

    Дајану је само искористио, да роди децу и готово.Зашто му та камила није родила? Требао се одма са њом оженити, кад већ не може без те лепотице. Пред светом је изгледала срећно, а била је сама, упркос толикој гужви. Сада су чарлс и камила удружили своје лепоте и уживају, а Дајани мученици нека је лака земља.

  • Knjaz miloš

    13. jun 2017 | 17:22

    Ubila je kraljica. ..preko mi5 i mi6..... nije mogla da preboli da je dajana otišla za arapina. ... šatro mercedes slon kao onaj kod nas 90-ih udario u banderu i eksplodirao..... priča za malu decu....

  • Luna

    13. jun 2017 | 17:48

    Ta Kamila je ruzna ko djavo, odgovara mu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA