OPSTANAK: Majmunica usvojila kučiće - krade da ih prehrani (VIDEO)

Majmunica Abak preuzela je na sebe odgovornost odgajanja tri šteneta, koje je na svet donela bolesna majka. Da bi ih prehranila i sačuvala, ne preza ni od čega

  • 0

Najinteresantniji momenat nedavno pokrenute kampanje na Filipinina, koja teži da prikaže šta sve ova zemlja može da ponudi svetu, svetskim putnicima i turistima, jeste ova predivna priča o majmunici dobročiniteljki.

Šta je toliko posebno u vezi sa ovim primatom?

Majmunica Abak preuzela je na sebe odgovornost odgajanja tri šteneta kao da su njena rođena deca. Štence je na svet donela bolesna majka i Abak je preuzela majčinske dužnosti, brinući se o njima, štiteći ih i hraneći. Ona čak krade hranu od suseda kako bi mogla da da svojoj "deci".

Komšije kažu da su pokušali da poklone jedno štene, ali ga je Abak vratila.

- Jako je vezana za njih, a i oni za nju - kažu njeni susedi.

Pomisao na to da bi majmun mogao da brine o kučićima oduševila je stanovnike Tabuka, ali i nas. Čini se da životinjska solidarnost u ovim teškim vremenima nema granice, a ujedno i nama ljudima ova bića daju domaći zadatak. Barem onima koji žele da ga urade.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA