Dečak se opkladio sa roditeljima da će postati milioner samo da ne bi išao u školu! Govorili su da je glup, a on je bogataš i svima je zapušio usta!

Odmah je napustio školu, jer je smatrao da je gubljenje vremena

  • 27

Erik Finmen se pre tri godine opkladio sa roditeljima da ukoliko bude postao milioner do svoje 18 godine, neće morati da ide na fakultet. Odmah je napustio školu, jer je smatrao da je gubljenje vremena, i učio je od kuće.

Italijanski milioner živi život iz snova, nema ni dan radnog staža, šeta najbolje cice, a nikada ne biste pogodili koliko ima godina! (FOTO)

I naravno Erik je pobedio, a ta priča je obišla svet.

- Dobio sam opkladu od milion dolara sa mojim roditeljima. Zahvalan sam svima - objavio je u utorak.

Školu je oduvek mrzeo, a sve je počelo 2011. godine, kada je imao 12 godina i kad mu je baka dala 1.000 dolara. Erik je odlučio da uloži novac u bitkoine, na preporuku svog brata Skota.

- Nisam bio za školu. Igrao sam igrice, i moj život je bio prosečan u tom trenutku. Koliko god da sam pokušavao, nisam imao uspeha, dobijao sam trojke i bio sam uplašen jer su moji nastavnici moje neuspehe u školi gledali kao na nešto loše. Jedan profesor mi je rekao da nikada neću biti uspešan ni u čemu i da treba da napustim školu i zaposlim se u Mekdonaldsu.

Roditelji su nakon toga ipak odlučili da ga ispišu iz škole i nastavili su njegovu edukaciju od kuće, u Ajdahu, piše Alo.

Svoj prvi bitkoin unovčio je već 2013. godine, kada je njihova vrednost bila 1.200 dolara, i tako isplatio ulog. Od toga je osnovao internet kompaniju "Botangl", koja je omogućavala frustriranim učenicima da nađu profesore preko interneta. Mišlje o svojim budućim planovima potražio je u "Starbaksu" i ponudio svima kafu ukoliko saslušaju njegovu ideju i daju mu kritike.

Nakon prvih uspeha, počeo je da se uključuje u start-apove u Silicijumskoj dolini, a sa 15 godina se preselio u San Francisko.

Finmen sada ima 403 bitkoina, koji trenutno vrede 2.700 dolara svaki, što je ukupno oko 1.090.000 dolara, kao i nešto manjih ulaganja u druge kriptovalute. Trenutno radi na više projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA, rekao je za "NBC".

I dalje podržava ideju da ne treba ići na univerzitet.

- Ne bih nikome savetovao s obzirom na to kako je trenutno postavljen obrazovni sistem, koji ne radi ni za koga. Preporučio bih internet koji je besplatan i pruža mnogo više - rekao je Erik.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starac Logan

    29. novembar 2017 | 22:57

    A onda je mrmot zavio čokoladu u foliju!

  • Jeretik

    29. novembar 2017 | 21:57

    Ovo sa bitkoinom mi mirise na Ponzijevu semu , Dafinu , Jezdu i sl.

  • Dragana

    29. novembar 2017 | 20:36

    I šta je sada tu primjer? Da škola nije potrebna i da se sve vrti oko para?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA