NAJMANJI REKORDERI: Najniži čovek na svetu upoznao najnižu ženu (FOTO) (VIDEO)

Susret se dogodio na promociji izdanja Ginisove knjige rekorda za 2013. godinu: ironično, glavnom sudiji Marku Frigatiju ovo predstavlja vrhunac karijere

  • 0

Kada se sretnu najmanji čovek i najmanja žena na svetu, to je velika stvar. Iako se ovi rekorderi u Ginisovoj knjizi rekorda na slikama često nalaze zajedno, uživo se veoma retko sreću.

Ali to se desilo na promociji izdanja za 2013. godinu Ginisove knjige rekorda.

Čandra Bahadur Dangi, 72-godišnjak iz Nepala, visok je 54.5 centimetra, dok je Joti Amge, 18-godišnja Indijka, visoka 62.5.

Za Marka Frigatija, sudiju Ginisovih rekorda, osećaj kada vidite dvoje najmanjih ljudi na planeti u jednoj prostoriji predstavlja vrhunac karijere. Ironija ili ne, tako je.

Amge je srećna što je ušla u knjigu rekorda, i nada se da će joj slava pomoći u karijeri modnog dizajnera i bolivudske glumice. Od kada je postala rekorder, posetila je mnogo zemalja, ali se posebno raduje odlasku u Veliku Britaniju.

Ginisovi zvaničnici su godinama znali za Amge, ali su čekali da napuni 18 godina da bi je zvanično proglasili najmanjom.

Sa druge strane, Dangi je više od 70 godina uspevao da se sakrije, dok ga nisu pronašli na jednoj zabačenoj planini u Nepalu. On kaže da je srećan što će njegovo ime biti zapisano u knjizi, i da je to veoma velika stvar za njegovu porodicu i njegovu zemlju.

Pogledajte video:

(M. Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA