ŽIVOTINJA, A KAO ČOVEK: Keruša izvršila samoubistvo zbog smrti svoje štenadi (FOTO)

Bizarni slučaj, koji svim ljubiteljima životinja služi kao dokaz da su ova bića u stanju da misle i da vole baš kao i mi, dogodio se 21. novembra 2009. godine u Kini

  • 9

Depresivna keruša počinila je tog 21. novembra 2009. godine samoubistvo skokom sa trospratnice u kineskom gradu Ksinji, u provinciji Guandong, nakon smrti štenaca koje je okotila samo nekoliko dana pre toga.

Ona se, prema navodima očevidaca, popela na krov zgrade i odatle je skočila u svoju smrt. Neposredno pre toga, a posle smrti svojih kučića, ona je bila prestala da jede.

Iako tada nije bilo navedeno šta je izazvalo smrt štenaca niti koliko ih je oštenila, veruje se da je potonji događaj povezan s tom tragedijom.

Ovaj bizarni slučaj - koji je bizaran samo zbog antropocentrizma ljudskog društva koje ne može da shvati da životinje imaju ista osećanja kao i mi, i da se esencijalno ni po čemu ne razlikujemo od životinja - služi kao živi dokaz da su psi duboko emotivna bića koja su nama slična na mnogim nivoima, te da sa njima delimo mnogo više nego što mislimo.

Ovaj slučaj je tada, a takođe i sada, dao vetar u krila svim dobrim borcima za prava životinja, i novu snagu za nastavak ove plemenite bitke koja neće prestati dok svako živo biće na ovoj planeti ne bude imalo jednaki tretman od strane najmoćnije vrste - kojoj ujedno najviše i nedostaje plemenitosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nena

    4. septembar 2012 | 12:06

    To je isto uradila i moja kerusa. Ostenila je oko 10 kucica i svi su uginuli za par dana jer ih je bilo puno i bili su slabi. Kada je uginulo i poslednje stene, proslo je samo par sati, a ona je preskocila ogradu, lanac se zategao i obesio je. Tvrdim da je to namerno uradila, jer godinama joj je kucica bila pored te ograde i nikad nista slicno nije ni pokusala.

  • Igor

    3. septembar 2012 | 21:39

    Ova fotografija je sa severnog Grenlanda: http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Recently_shot_Greenland_dog_upernavik_2007-07-02_edited.jpg

  • dina

    4. septembar 2012 | 00:50

    Imam pse i volim ih jako a o ovo me bih prije rekla da je zenka imala velike bolove ili neku upalu,pa od bolova i nemoci da sebi pomogne ucinila takvo nesto da sebi skrati muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA