OVO NISU FOTKE: Slike nacrtane običnom olovkom - verovali ili ne! (FOTO)

28-godišnji umetnik iz Škotske crtanjem običnom olovkom bavi se još od osnovne škole, a vremenom je svoje umeće doveo do tačke kada detaljno može da nacrta fotografiju

  • 2

Verovatno mislite da su ove stare slike uslikane pre više decenija i da već dugo skupljaju prašinu, ali ova mala umetnička dela mukotrpnim radom nacrtao je Pol Čiape, koristeći samo običnu olovku. Zadivljujuće, zar ne?

Crtanjem običnom olovkom, 28-godišnji umetnik iz Škotske, bavi se još od osnovne škole. Vremenom je svoje umeće doveo do tačke kada detaljno može da nacrta fotografiju.

Počeo je crtanjem delfina i divljih životinja koje je nalazio u knjigama, trudeći se da ih što realnije prikaže. Danas je ekspert u crtanju fotografija viktorijanskog stila, i bila bi vam potrebna lupa da biste uočili razliku od stvarne fotografije.

Izabrao je baš ovaj umetnički pravac jer voli da posmatra ljude na starim fotografijama i da pronalazi sličnosti i razlike tokom različitih vremenskih perioda, kultura i karaktera.

Pol crta male fotografije sa puno detalja. Na nekima su čak lica ljudi veličine 2 milimetra.

(M. Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Deki Su

    11. septembar 2012 | 10:44

    Kako da ne. Isto kao sto je i Tapi "crtao" super realisticne fotke na stampacu : )

  • Hau Jes Nou

    11. septembar 2012 | 14:41

    Evo primera kako zavarati ljude da je to nacrtano olovkom...lepo uzmes starinsku fotografiju, zatim drzis olovku u ruci uperenu na fotografiju i lepo ispadne, kao da si crtao obicnom olovkom. BOLEST-.-

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA