PAS BRINE O DUŠI: Svakog dana ide u crkvu nakon smrti gazdarice (FOTO)

Čak i dva meseca nakon što mu je umrla vlasnica, jedan pas u južnoj Italiji svakoga dana se pojavljuje u hramu u koji je ona volela da ide

  • 0

LJUBAV PSA PREMA ČOVEKU JAČA JE OD SMRTI! Ćićio, 12-godišnji nemački ovčar, svakog bogovetnog dana kada se oglasi zvono za početak mise u podne dolazi u crkvu Santa Marija Asunta u selu San Donaći u južnoj regiji Pulji, i sedne ili legne ispred oltara. Isto što je radio dok je njegova gazdarica bila živa.

Žena, koja je u lokalnom dijalektu bila poznata kao "Maria tu lu campu", odnosno "Marija od polja", iznenada je umrla u novembru.

Ćićio je bio na njenoj sahrani, pratio njen kovčeg dok je unošen u crkvu, bio prisutan na verskoj službi i sahrani, i toliko impresionirao svojom vernošću seljane da su odlučili da ga usvoje, pa ga poje i hrane i puštaju da spava u natkrivenom prostoru van hrama.

Mesni sveštenik Donato Pana mu dozvoljava da sedi ispred oltara tokom misa, krštenja i drugih službi. Verovatno se vodi uverenjem da je Bog - ljubav.

On se sada nada da će moći da nađe novi dom za ovu vernu životinju, a njegovo ponašanje dosta podseća na jedan slučaj u Argentini o kome smo pisali pre nekoliko meseci.

(M. B. / Foto: Facebook)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA